Putovanje

Crna Gora među 15 najboljih ljetnjih destinacija u Evropi

Crna Gora među 15 najboljih ljetnjih destinacija u Evropi
Foto: Wikimedia | Crna Gora među 15 najboljih ljetnjih destinacija u Evropi

Poznati američki magazin o putovanjima, Condé Nast Traveler, uvrstio je Crnu Goru na listu 15 najboljih destinacija u Evropi za ljetnji odmor.

Kako navodi Turistička organizacija Budve, magazin Conde Nast Traveller je izdvojio Sveti Stefan kao mesto sa najljepšim plažama u Evropi, i kao mondensko mjesto koje se mora posjetiti.

"Povezano sa kopnom uskim dijelom pijeska ružičaste nijanse, malo ostrvo Sveti Stefan sa krovovima od terakote, slavu je steklo 1960-ih kao mesto okupljanja bogatih i slavnih", tako je magazin opisao Sveti Stefan, preporučivši njegovu plažu koja je "okružena gustom borovom šumom sa predivnim morem boje plavog mastila".

Od ostalih plaža na listi najlepših izdvajaju se Zlatni rat u Hrvatskoj, Santa Giulia na Korzici, Porto Katsiki na grčkom ostrvu Lefkada, francuska plaža Calanque d’en Vau u Kasisu, Kvalvika u Norveškoj, Praia do Carvalho u Portugaliji, Spiaggia Grande u italijanskom Pozitanu, Cala Macarella na Majorci, Luskentyre na ostrvu Haris u Škotskoj, Kleftiko na ostrvu Milosu u Grčkoj, Playa de Ses Illetes u Formenteri, Seitan Limania na Kritu, Cala Coticcio na Sardiniji i Dolina leptira u Turskoj.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije