Putovanje

Destinacije kao stvorene za nepopravljive romantike

Destinacije kao stvorene za nepopravljive romantike
Foto: Print Screen/Instagram/moroccoplaces | Destinacije kao stvorene za nepopravljive romantike

Srećom za zaljubljene širom svijeta, planeta je prepuna romantičnih mjesta koja će vam istovremeno oduzeti dah i ukrasti srce.

Ako ste jedan od nepopravljivih romantika, ovo su neke od destincija sa kojima nećete pogriješiti.

Venecija

Na cijelom svijetu, teško je naći romantičniji grad od ovog koji nosi nadimak la serenissima. Ovdje je ljepota iza svakog ugla, a uski kanali i renesansna arhitektura svakog posjetioca će ostaviti bez daha.

 

Romantičnih restorana ne nedostaje, dok se brojni mostovi čine savršenim za izjavljivanje vječne ljubavi. Venecija je grad za zaljubljene, mlade i stare

Marakeš

Sa bojama, mirisima i nevjerovatnim prizorima, Marakeš je mjesto koje će itekako pobuditi vaša čula. Uzbudljiv za romantične goste sa svih strana svijeta.

 

Takođe je poznat kao grad luksuza, sa svim ukrašenim palatama i nevjerovatnom količinom spa i wellness opcija u kojima će svako uživati. Naravno, neko će uživati na živopisnom i glavnom gradskom trgu Jemaa El Fna koga je riječima nemoguće opisati.

Kjoto

Iako je fokus uvijek na Tokiju, Kjoto je istorijska i kulturna prijestonica ove fascinantne nacije. Grad je stecište klasičnih budističkih hramova, šintoističkih svetilišta, tradicionalnih drvenih kuća i carskih vrtova. Hrana je nevjerovatna, ljudi veličanstveni, atmosfera očaravajuća.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by manami (@latelier.deux)

Kjoto je najromantičniji prikaz Japana sa šumama bambusa koje nude prelijepu pozadinu za šetnju zvjezdanim noćima.

Pariz

Teško je sastaviti izbor najromantičnijih gradova svijeta bez spominjanja Pariza? Grad svjetlosti i danas je privlačan kao što je bio u svakoj fazi svoje istorije.

 

Francuska prijestonica prepuna je romantičnih mjesta i trenutaka, gotovo da bi vas mogla uvjeriti kako je ovdje ni manje ni više rođena - ljubav.

Lisabon

Lisabon s godinama postaje sve popularniji među parovima, sa sve više i više romantičnih duša koje žele istražiti niz gradskih restorana i atrakcija. Lisabon je za zaljubljene koji će ostati u čudu pred prekrasnom mješavinom istorije i kulture koja krasi gradske ulice.

 

Lisabon možda nije tako klasično lijep kao Beč ili Amsterdam, ali lijepim ga čine druge stvari.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije