Putovanje

Diznilend u Kaliforniji otvoren poslije 13 mjeseci

Diznilend u Kaliforniji otvoren poslije 13 mjeseci
Foto: NN Arhiva | Diznilend u Kaliforniji otvoren poslije 13 mjeseci
Tanjug

LOS ANÐELES - Zabavni park Diznilend u Kaliforniji ponovo je danas otvoren za posjetioce, što je označilo dramatičan preokret u državi koja je prije samo četiri mjeseca bila toliko "zatrpana" slučajevima korona virusa da su se pacijenti liječili u teretanama i šatorima na otvorenom, javlja AP.

Kako prenosi agencija, posjetioci su vrištali od sreće kada je svjetski poznati tematski park otključao svoja vrata nakon što je 13 mjeseci bio zatvoren. Mnogi su od prethodne noći čekali ispred da uđu.

Za sada, dozvoljen je ulaz samo posjetiocima koji se nalaze u toj državi, kapacitet je ograničen, a poštuju se mjere o distanciranju. Klupe su označene kao "određeni trpezarijski prostori" gdje posjetioci mogu da skinu maske za lice da bi jeli.

Ipak, ponovno otvaranje označava veliki pomak u odnosu na decembar, kada su kalifornijski brojevi slučajeva kovid-19 rasli, a bolnice širom države ostajale bez kreveta na odijeljenju za liječenje.

Sada se ta država može pohvaliti najnižom stopom potvrđenih infekcija u zemlji i velikim brojem vakcinisanih.

Tematski parkovi bili su među posljednjima u Kaliforniji kojima je dozvoljeno da se otvore, a Univerzal Studios i drugi to su već učinili.

Kalifornija trenutno omogućava stanovnicima i potpuno vakcinisanim posetiocima van države da posjećuju tematske parkove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije