Putovanje

Dubrovnik je najbolja kongresna destinacija u Evropi

Dubrovnik je najbolja kongresna destinacija u Evropi
Foto: Ivan Ivankovic/Pixabay | Dubrovnik je najbolja kongresna destinacija u Evropi
N.N.

​Specijalizovani magazin za poslovni turizam "Kongres magazine" i ove godine je objavio prestižnu listu najboljih kongresnih destinacija, a Dubrovnik se našao na samom vrhu liste.

"Kongres Magazine" je objavio listu najboljih kongresnih destinacija Srednje i Jugoistočne Evrope "Meeting Experience Index 2021" u okviru koje je Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji do 1200 učesnika.

Na listi se još nalaze Split, Opatija, Rovinj i Šibenik, koje su uvrštene među najbolje destinacije u istoj kategoriji.

U okvirima globalne pandemije poslovni turizam jedan je od sektora turističke ponude koji je najviše imao problema, i ova nagrada Dubrovnika i ostalih hrvatskih destinacija od velikog su značaja u daljem pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za poslovna putovanja, istakao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, prenosi B92.

Kongres Magazine je izdvojio osim Dubrovnika i ostale destinacije u Evropi, Beč je proglašen najboljim u kategoriji za više od 2000 učesnika, Talin u kategoriji do 2000 učesnika, Bohinj u kategoriji do 700 učesnika, dok je Prag proglašen najboljim u kategoriji "Nova Evropa".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije