Putovanje

Fidži se otvorio, ali samo za milijardere

Fidži se otvorio, ali samo za milijardere
Foto: pixabay.com | Fidži se otvorio, ali samo za milijardere

Fidži želi da oživi svoj paralizovani turistički sektor, od kojeg u ekonomskom smislu žestoko zavisi, i to privlačenjem VIP gostiju.

Nakon mjeseci izolacije zbog pandemije virusa korona, karantina i zatvorenih granica, i nama veoma udaljeni egzotični Fidži napokon se otvorio.

Međutim, postoji jedan značajan uslov  ulaz je dopušten samo milijarderima.

Iskren, nimalo uvijen poziv objavio je na društvenoj mreži Twitter premijer te države.

"Dakle, recimo da ste milijarder koji želi da leti sopstvenim avionom, iznajmi sopstveno ostrvo i, u tom procesu, investira milione dolara u Fidži. Ako ste preduzeli sve neophodne zdravstvene mjere opreza i pokrili sve troškove, možda imate novi dom u raju u koji možete pobjeći od pandemije", objavio je predsjednik tamošnje vlade Frank Bainimarama.

U prevodu Fidži želi da oživi svoj paralizovani turistički sektor, od kojeg u ekonomskom smislu žestoko zavisi, i to privlačenjem VIP gostiju.

Među takve, prema njihovim riječima, spadaju i oni koji dolaze svojim jahtama, a koji su spremni prvo da provedu 14 dana na moru ili u izolaciji.

Da je poziv vlasti na Fidžiju naišao na plodno tlo dokazuje i njihova objava da očekuju svoju prvu "pošiljku" od 30 bogataša iz jedne veoma poznate kompanije... Nisu željeli da otkriju koje, ali su pojasnili da njih tridesetak stiže privatnim avionom i da će na ostrvu provesti tri mjeseca.

Fidži je dosad zabilježio samo 18 slučajeva zaraze virusom korona i nisu imali nijedan smrtni slučaj, a već tri nedjelje nisu imali nijednog oboljelog.

(novac.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije