Putovanje

Gradom duhova u koji su uložene milijarde, haraju opasne zvijeri (VIDEO)

Gradom duhova u koji su uložene milijarde, haraju opasne zvijeri (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Gradom duhova u koji su uložene milijarde, haraju opasne zvijeri (VIDEO)

​Forest Siti je prvobitno zamišljen kao ekološki prihvatljiv grad s golf terenom, vodenim parkom, restoranima i svim potrebnim sadržajima za život stotina hiljada ljudi. Uprkos najavama 2016. godine, projekt koji je započeo kao ideja za izgradnju ekološki prihvatljivog grada sada je postao jezivi grad duhova. Prema izvještaju "BBC-a", izgrađeno je samo oko 15 odsto grada, a ono što jest izgrađeno zauzima tek 1 odsto površine.

Kineski developer "Country Garden" suočava se s dugom od gotovo 200 milijardi dolara, a uprkos izjavi da su "optimistični" po pitanju dovršetka projekta, situacija izgleda kao katastrofa.

Kako je došlo do toga? Izgleda da je Forest Siti bio usmjeren na prodaju nekretnina u Maleziji kineskim kupcima, omogućujući im kupovinu drugog doma. Uprkos tome što je smješten u Maleziji, grad je postao preskup za većinu lokalnog stanovništva, prisiljavajući ih da se oslanjaju na najam od onih koji sebi to mogu priuštiti, piše "LADBible".

 

Šumski grad na obnovljenim ostrvima nije privukao neke kupce, a poremećaji izazvani pandemijom dodatno su otežali situaciju. Sada je Forest Siti grad duhova, privlačan tek rijetkima koji traže mjesto za kupovinu. Prodaja hiljada stanova izgrađenih usred ničega izostaje, što znači da novac od prodaje, predviđen za finansiranje ostalog dijela Forest Sitija, ne pristiže.

Nazmi Hanafiah, IT inženjer koji se preselio u Forest Siti, opisuje mjesto kao "jezivo" i kaže da nakon šest mjeseci tamo nema šta raditi. Uprkos nekim aktivnostima, poput šetnje napuštenom plažom ili hodanja betonskim "stepenicama koje vode nigdje", mjesto nije privlačno većini. Posebno su te stepenica mnogima zastrašujuće, a da ne spominjemo krokodile koji haraju u gradskim vodama.

Nadajmo se da će se Forest Siti ipak dovršiti, ali trenutno je postao mjesto koje mnogi izbjegavaju zbog sumornog okruženja, nedostatka sadržaja i finansijskih problema developera, prenosi "Klik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije