Putovanje

Grčko ostrvo ljubavi - popularna destinacija za vjenčanja

Grčko ostrvo ljubavi - popularna destinacija za vjenčanja
Foto: Print Screen/Youtube | Grčko ostrvo ljubavi - popularna destinacija za vjenčanja

Malo ostrvo, prikladno nazvano Eros, što se odnosi i na "ljubav" i na boga Kupidona, iz vazdušne perspektive je u obliku srca i nije naseljeno. Jedini događaji koji se tamo održavaju su vjenčanja.

Parovi iz Grčke i cijelog svijeta posjećuju ostrvo, koje se nalazi u Saronskom zalivu u blizini ostrva Poros, da bi se vjenčali u raju.

Ostrvo se nekada zvalo "Daskalio", jer lokalna legenda kaže da je na ostrvu postojala tajna podzemna grčka škola tokom otomanske okupacije, ali je tačnost ove legende dovedena u pitanje.

Tih godina postojale su samo tajne škole u ​​kojima se učio grčki jezik, a nastavu su izvodili sveštenici. Knjige himni bile su kao udžbenik za prvi razred, a jevanđelja bi bili udžbenici za starije učenike.

Grčko ostrvo Eros postalo je destinacija za vjenčanje

Ostrvo ima pješčane plaže i borove šume, kao i malu kapelu za vjenčanja. Ostrvo Eros je steklo međunarodnu slavu nakon što je predstavljeno u grčkoj turističkoj kampanji početkom 2000-ih godina.

I Grci i međunarodni posjetioci su se zaljubili u ostrvo i počeli da posjećuju idiličnu lokaciju za vjenčanja i krštenja.

Do Erosa se može doći samo brodom, a oni koji žele da posjete ostrvo ljubavi mogu da organizuju izlet u luku Poros.

Mirno ostrvo Poros idealno je za porodični odmor i omiljeno je odredište za vikend među Atinjanima. Kombinovanje boravka na Porosu sa posjetom Erosu je odličan izbor za bilo koji odmor ili događaj.

Grad Poros je živahan grad sa zanimljivom neoklasičnom arhitekturom. Najistaknutija građevina je Sahat kula, koja datira iz 1927. Kula se nalazi na najvišoj tački grada i podsjeća na svetionik.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije