Putovanje

Indipendent poziva na doček Srpske Nove godine u Beogradu

Indipendent poziva na doček Srpske Nove godine u Beogradu
Foto: N.N. | Indipendent poziva na doček Srpske Nove godine u Beogradu
Tanjug

U najnovijoj reporaži o Beogradu, britanski "Indipendent" poziva čitaoce da 13. januara proslave Novu godinu po julijanskom kalendaru u srpskoj prestonici, predlaže koje znamenitosti da obiđu, gdje da jedu, piju, kupuju.....

"Dođite po drugu dozu novogodišnje večeri u Beograd, gdje Srpska pravoslavna crkva koristi stari julijanski kalendar, što znači da se sve (obilježava) 13 dana kasnije", navodi se na portalu britanskog lista.

Kako ističe, i dalje ima vremena za doček "uz još jednu noć proslave i vatrometa u centru grada".

Posjetiocima Beograda predlaže se da obilazak započnu u Knez Mihailovoj ulici, kao i da prošetaju Kalemegdanom, istraže "preuređenu obalu" Save kod Savamale...

Napominje da se duž obale Save i Dunava nalaze splavovi koji doprinose dobro zasluženoj reputaciji Beograda kao mjestu gdje se vodi "jedan od najbučnijih noćnih života u istočnoj Evropi".

"Indipendent" primjećuje i da je jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu - Hram Svetog Save vidljiv iz svih dijelova grada.

Posjetioce poziva i da se popnu na vrh Kule Gardoš u Zemunu odakle se, kako navodi, pruža pogled na krovove od crijepa, sa Dunavom i Starim gradom u pozadini.

Predlaže i posjetu Muzeju savremene umetnosti, za koji navodi da je otvoren u oktobru 2017. godine nakon što je bio zatvoren 10 godina, kao i posjetu Muzeju Zepter.

Navodi se i da su hoteli u Beogradu "nevjerovatno pristupačni" u poređenju sa onima u drugim evropskim prestonicama, kao i da je veliki izbor restorana i da se novi stalno otvaraju.

Ističe i da se u Knez Mihailovoj nalaze brojni butici, a da Beograd ima mnogo pijaca, od kojih je najbolja, ocjenjuje, na Vračaru.

"Kalinić pijaca ima vrtoglav broj tezgi koje prodaju lokalne proizvode, kako i mesare i prodavce ribe", ukazuje "Indipendent".

Na portalu se posetiocima objašnjava da je dinar valuta koja se koristi u Srbiji, da su napojnice dobrovoljne, ali uobičajno da iznose 10 odsto, da je korišćenje tramvaja i autobusa "veoma jeftino"....

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije