Putovanje

Jedna od najskrivenijih crnogorskih plaža na Gardijanovoj listi najboljih

Jedna od najskrivenijih crnogorskih plaža na Gardijanovoj listi najboljih
Foto: Print Screen/Instagram | Jedna od najskrivenijih crnogorskih plaža na Gardijanovoj listi najboljih

Na Gardijanovoj listi najboljih plaža za 2022. godinu našla se jedna od najskrivenijih plaža u Crnoj Gori, a riječ je o plaži Drobni Pijesak.

Bajkovita plaža Drobni Pijesak smjestila se u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.

Gardijan navodi da je Budvanska rivijera jedan od najvećih dragulja u Crnoj Gori. A kako navode plažu Drobni pijesak karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor jela sa roštilja.

Iako se plaža nalazi tek na oko 12 kilometara udaljenosti od Petrovca, pravi je podvig da do nje stignete automobilom. A još je veći podvig da se sa nje vratite, piše Klix.

 

Međutim, imate i mnogo jednostavniju opciju na raspolaganju. U toku ljetne sezone je dostupno putovanje brodićem do ove plaže i to iz pravca Petrovca i Budve.

Tek kada prođete sve prepreke i ugledate tirkizno plavo more, sitan pijesak kojim je ova plaža prekrivena, biće vam jasno da se vaš trud isplatio.

Na listi od 40 najboljih plaža za ovu godinu našla su se dvije plaže iz susjedne Hrvatske. Riječ je o plaži Divni na Pelješcu i Krivica na Lošinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije