Putovanje

Kadiz, grad tornjeva i surfinga u Andaluziji (FOTO, VIDEO)

Kadiz, grad tornjeva i surfinga u Andaluziji (FOTO, VIDEO)
Kadiz, grad tornjeva i surfinga u Andaluziji (FOTO, VIDEO)

Kadiz je španski grad starog kova i kompleksnosti. Generalno, Kadiz se smatra najstarijim konstantno naseljenim mjestom u Evropi. Sada već u četvrtom milenijumu, antički centar, skoro u potpunosti okružen vodom, je romantična lokacija sa sinusnim ulicama gde talasi Atlantika udaraju u erozivne morske zidove, plaže koje se proteđu kilometrima, i predivne taverne imaju eho galebova i ribe.

Star koliko jeste, Kadiz se pokazao i izdrživim, i na kraju, uticajnim. Prvi španski liberalni ustav potpisan je u ovom mjestu 1812.godine, dok je njegov distinktivni urbani model dao primjer kako treba da izgledaju ojačani španski kolonijalni gradovi u Americi. Zaista, luka sa svojim kanalisanim morskim zidovima i velikim utvrđenjima dosta podsjeća na Havanu ili San Huan.

Oni koji se zaljube i vrate u Kadiz lijepo govore o njegovoj morskoj hrani, surfovanju i intrigantnim crkvama i muzejima. Još važnije, najmiliji sui m gaditanosi, otvoren i iskren narod čiji je karneval prikaz ironičnog humora i čije će ratigrane flamenko pjesme ugrijati vaša srca.

U toku posljednjih nekoliko godina, Kadiz je postao popularna destinacija za odmor, posebno među porodicama koje su u potrazi za lijepim vremenom, predivnim pješčanim plažama i malo ljudi.

Brojni hoteli, apartmani i druge usluge razvile su se u toku proteklih nekoliko godina, i standard je sam po sebi zaista veoma dobar.

Kadiz je takođe veoma popularan među surferima, kako je jedno od rijetkih mjesta u Španiji gdje se mogu uhvatiti sjajno vrijeme i visoki talasi.

A za one posjetioce koji više vole istraživanje, bijela sela razbacana po planinama zaista su lijepa.

(NN, luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije