Putovanje

Kako da poslovna putovanja učinite prijatnim

Kako da poslovna putovanja učinite prijatnim
Foto: Pixabay | Kako da poslovna putovanja učinite prijatnim

Poslovna putovanja uglavnom traju kratko i znače cjelodnevne obaveze, razgovore s klijentima, obilazak firmi, pregovaranja s partnerima i slično. Ali ona mogu da donesu i neke pozitivne stvari.

Ovakvi "izleti" dokazano čine da budete kreativniji i da imate više samopouzdanja. Prekidaju monotoniju radne nedjelje i mogu da učine da kada se vratite sa puta gledate na svijet iz druge perspektive, navodi "Harvard Business Review".

Kako bi putovanje bilo što bolje iskorišteno, neophodan je dobar plan. Pošto je poslovno putovanje u pitanju, trebalo bi da unaprijed imate organizovanu satnicu, prema kojoj ćete moći da se uskladite. Proučite mape i rute, kao i radno vrijeme onoga što biste dodatno željeli da posjetite pa ćete povećati šanse da u tome uspijete.

Ponesite samo neophodno i pronađite odjevnu kombinaciju koja je udobna i elegantna, jer se nerijetko sa aerodroma ide odmah u restoran na "prijatne poslovne razgovore". Ukoliko let ili vožnja traju duže od nekoliko sati, nabavite kvalitetan jastuk za putovanja, kako biste mogli da spavate ili da biste izbjegli bol u vratu zbog neudobnosti, piše "Travel and leisure".

Ono što će učiniti da se vratite "bolji nego što ste otišli" jeste napor da izdvojite vrijeme da jedan obrok imate sami, a kako biste ugodili sebi, zapamtite mjesto gdje ste vidjeli neki zanimljim restoran ili barem ka čemu biste željeli da imate pogled.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije