Putovanje

Pratite nas na Google news

Luksuzni Karantin u hotelu koji u ponudi ima testiranje na virus korona

Luksuzni Karantin u hotelu koji u ponudi ima testiranje na virus korona
Foto: N.N. | Karantin u luksuznom hotelu koji u ponudi ima i testiranje na koronu
N.N.

Lanac luksuznih apartmana u Švajcarskoj nudi karantenu s pet zvjezdica uz privatnog dostavljača, doktora i testiranje na virus korona.

Naime, luksuzni kompleks u Švajcarskoj s 42 apartmana od kraja februara primao je sve manje rezervacija kada su zabilježeni prvi slučajevi zaraze novim virusom korona, a epidemija se naglo širila susjednom Italijom. Neki bogati gosti rezervisali su neuobičajeno duge boravke, po dvije i više sedmica a mnogi su tražili i posjete doktora.

"Shvatili smo da moramo ponuditi novu uslugu i što prije se prilagoditi. Tada smo ponudili apartmane-karantene", objasnio je suosnivač i vlasnik lanca Aleksander Hubner, prenosi AFP.

Gosti koji žele poštovati uputstva o socijalnom distanciranju mogu doći u svoj luksuzni apartman bez susreta s portirom i osobljem tog lanca, mogu naručiti namirnice ili obroke koji će im biti dostavljeni pred vrata.

"Ako ste se zatekli u Švajcarskoj i ako vam je određena samoizolacija, to je vjerovatno najbolje rješenje. Ali za takve uslove platićete papreno, oko 500 švicarskih franaka dnevno ", kaže Hubner.

Za dodatnih 800 franaka dnevno, posjetiće vas doktor i dva puta dnevno medicinska sestra. Za još 4800 franaka dnevno biće vam osiguran 24-satni medicinski nadzor.

Testiranje na virus korona stoji 500 franaka. Hubner ističe da je u apartmane besplatno smjestio osam medicinskih radnika s prve linije borbe protiv virusa korona.

Identitet gostiju je tajan, ali njegova internet stranica se hvali da su im gosti među ostalima bili suosnivač “Applea” Stiv Vozniak i autor "Vuka s Wall Streeta" Džordan Belfort. Hubner tvrdi da mu je prioritet zadržati 65 radnika i saradnika. Od početka krize kao potporu za nastavak rada primio je donacije i sam dao više od četvrtine svojih godišnjih prihoda. (Hina)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije