Putovanje

Pratite nas na Google news

Kipar otvara vrata turistima iz Srbije

Kipar otvara vrata turistima iz Srbije
Foto: Ilustracija/Arhiva | Kipar otvara vrata turistima iz Srbije
N.N.

Još jedna turistička zemlja otvara se za Srbe. Naime, Kipar je uvrstio dodatnih 16 zemalja na listu država čiji građani mogu da putuju u tu zemlju, a među njima je i Srbija.

Kipar je odobrio mogućnost ulaska turistima iz Velike Britanije, Rusije, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine, Libana, Egipta, Belorusije, Srbije, SAD i Katara, koji do sada nisu bili na listi zemalja čiji su državljani mogli da uđu u tu zemlju, objavilo je kiparsko ministarstvo zdravlja, preneo je AFP.

Od prvog aprila, državljani tih 16 zemalja neće morati da imaju posebnu dozvolu za ulazak niti će morati da idu u karantin.

Za ulazak na Kipar, moraće da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 72 sata, kao i da se testiraju prilikom samog dolaska na Kipar.

Od prvog maja, turisti iz Velike Britanije, koji su vakcinisani, moći će da uđu na Kipar bez bilo kakvih restrikcija. Svi turisti moraće na Kipru da se pridržavaju zdravstvenih protokola, kao što su obavezno nošenje maske i održavanje fizičke distance.

Kipar je prošle godine zabilježio 85 odsto manji prihod od turizma usljed pandemije virusa korona. Među najviše turista na Kipru su oni iz Velike Britanije, Rusije i Izraela. Turizam, inače, čini 15 odsto kiparskog bruto društvenog proizvoda.

Kipar je imao dva nacionalna lokdauna do sada, ali je pandemija u toj državi bila blaža nego u mnogim EU zemljama. Do sada je na Kipru, koji ima nešto više od 875.000 stanovnika, zabilježeno 45.000 slučajeva virusa korona, a 250 osoba je preminulo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije