Putovanje

Kuba: Svi turisti biće testirani na kovid-19

Kuba: Svi turisti biće testirani na kovid-19
Foto: N.N. | Kuba: Svi turisti biće testirani na kovid-19

HAVANA - Kuba će, nakon što se ponovo otvori za međunarodni turizam, testirati sve posjetioce na virus korona, a turizam će u početku biti ograničen na odmarališta, izjavio je kubanski premijer Manuel Marero Kruz.

Marero Kruz je najavio da će epidemiolozi sprovesti monitoring u hotelima u kojima će broj gostiju biti ograničen, dok će izleti takođe biti ograničeni na određena mjesta, prenosi Rojters.

Kako se navodi, turisti za početak neće moći da dolaze u Havanu. Marero Kruz za sada nije precizirao kada će se ta karipska zemlja ponovo otvoriti za turizam, ali je kazao da će najprije biti otvorena za domaće turiste.

On je dodao da će ovog ljeta biti otvoreno svega 30 odsto bazena, a biće otvorene plaže, ali uz poštovanje socijalnog distanciranja. Ove godine neće biti ljetnjih festivala, a škole će u septembru biti otvorene kako bi se dovršila ova školska godina.

Nošenje maski za lice na javnim mjestima ostaje obaveza, a kako je istakao kubanski premijer prioritet države je sprječavanje novog talasa virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije