Putovanje

Letovi za Egipat ove godine i iz Banjaluke

Letovi za Egipat ove godine i iz Banjaluke
Foto: N.N. | Letovi za Egipat ove godine i iz Banjaluke

U Egipat, kolijevku drevne civilizacije koja se diči istorijom, monumentalnim građevinama, Crvenim morem, pješčanim plažama, ali i zavidnom hotelskom infrastrukturom, tokom predstojećeg ljeta građani BiH putovaće iz Banjaluke.

Naime, turistička agencija "Kontiki Travel" po prvi put omogućiće bh. turistima direktnu avionsku liniju Banjaluka-Hurgada, a u cijenu aranžmana biće uključena avio karta, all inclusive hotelski smještaj, te transferi na destinaciji.

A u organizaciji "Kontikija" medijski radnici iz BiH, medju kojima je i novinarka "Nezavisnih", u subotu ujutro su stigli u najpoznatije egipatsko ljetovalište Hurgadu, te će u narednim danima obilaziti i bh. javnosti predstaviti hotele koji će se naći u ponudi za ljetovanje, kulturne i istorijske znamenitosti, te izlete koji će biti ponuđeni u okviru aranžmana.

Prema dosadašnjim interesovanjima bh. građana, Hurgada bi, zbog direktne avio linije iz Banjaluke, mogla postati nova omiljena destinacija za turiste koji žele kako pasivni, tako i aktivni odmor.

Naime, hoteli nude kompletnu uslugu od samo ulaska u kompleks - turiste dočekuju ljubazni domaćini, piće dobrodošlice, kofere zaposleno osoblje gostima nosi na prag sobnih vrata.

U restoranima se poslužuje doručak, ručak i večera, voda nije za piće, te se preporučuje kupovina flaširane, dok su kafa, čaj, sokovi, pivo i  alkoholna pića domaće proizvodnje dostupni tokom cijelog dana, a peškiri, ležaljke i suncobrani, bilo na bazenu ili plaži, ne naplaćuju se dodatno.

Za turiste koji žele nešto aktivniji odmor, u ponudi agencije "Kontiki Travel" naćiće se izleti - pustinjski safari sa posjetom beduinskom selu, krstarenje i ronjenje u kristalno čistoj vodi u kojoj "žive" korali (njihovo skrnjavljenje u bilo kom obliku je kažnjivo zatvorom), ali i posjeta monumentalnim građevinama - piramidama u Gizi.

Valuta koja se koristi u zemlji faraona, Kleopatre, kamila i papirusa je egipatska funta, ali robe i usluge moguće je platiti evrima i dolarima.

Trenutno, za ulazak u zemlju u kojoj u posljednje tri godine samo dva puta padala kiša i u kojoj se dnevna temperatura tokom cijele godine rijetko spušta ispod 20 stepeni, potrebni su negativni PCR ili antigenski test ili potvrda o primljene dvije doze vakcine, s tim da od primanja druge doze nije prošlo više od šest mjeseci.

"Nezavisne" će u narednim danima predstaviti hotele i izlete koji će biti dio ponude agencije "Kontiki Travel", te saznati dodatne informacije koje bi mogle biti od koristi bh. građanima koji se opredijele za put u Egipat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije