Putovanje

London najbolja turistička destinacija na svijetu za 2019.

London najbolja turistička destinacija na svijetu za 2019.
Foto: Pixabay | London najbolja turistička destinacija na svijetu za 2019.

Trip advisor je proglasio najbolju turističku destinaciju za 2019. godinu.

Svake godine bira se najbolja turistička destinacija na osnovu ocjena svjetskih putnika na Trip Advisor-u. Ove godine London je proglašen za najbolju turističku destinaciju na svijetu, a Pariz, Rim i Krit osvojili su drugo, treće i četvrto mesto na Travellers Choice.

Pobjednici su određeni pomoću algoritma koji analizira milione recenzija i ocjene hotela, restorana i atrakcija prikupljenih u jednoj godini od TripAdvisor putnika širom svijeta. Jedan od najpopularnijih gradova na svijetu Njujork pao je za tri pozicije, pa je rangiran na 13. mjestu i to iza Praga i Sijem Reapa.

Pariz se ove godine nalazi na drugom mjestu, Rim na trećem, a Krit na četvrtom mjestu. Međutim, Njujork nije uspio da uđe ni u top 10.

Prošle godine London je bio na drugom mjestu, iz Trip Advisora kažu kako bi se njegov napredak do prvog mesta mogao povezati s vjenčanjem vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

"Globalna fascinacija Harijem i Megan očigledno ima snažan uticaj jer je ovo prvi put od 2016. godine da je London na vrhu tabele najpoželjnih desetinacija na svijetu", rekla je Hejli Colman, PR TripAdvisora.

Budući da će novorođenče ovog para uskoro doći na svijet, London će možda i sljedeće godine nastaviti ovu tradiciju.

Popularno turističko mejsto Bali zauzelo je peto mjesto, a tajlandsko odmaralište Puket šesto. Ostatak top 10 gradova čine Barselona koja je zauzela sedmo mjesto, Istambul osmo, Marakeš deveto i Dubai deseto mjesto.

"Drago nam je što vidimo da je London na vrhu Trip Advisorovih nagrada svetskog putničkog izbora. Kreativna energija i kulturni život ovog grada mogu se osjetiti u svakom aspektu života u Londonu: hrana, moda, umjetnost, izložbe i noćni život", rekla je izvršna direktorka kompanije Visit London Laura Sitron.

Kada je riječ o Sjedinjenim Američkim Državama, na prvom mjestu se nalaze Havaji, a slijede Maui, Njujork, Las Vegas i Orlando.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije