Putovanje

Mokra Gora, Gostilje i Tršić kandidovani za izbor najboljeg sela

Mokra Gora, Gostilje i Tršić kandidovani za izbor najboljeg sela
Foto: Instagram/ _mokra_gora_ | Mokra Gora, Gostilje i Tršić kandidovani za izbor najboljeg sela na svijetu

Turistička organizacija Užica kandidovala je Mokru Goru za izbor najboljeg sela na poziv Svjetske turističke organizacije UN.

Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a poslije zasjedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.

U okviru priprema za konkurs, na Mokroj Gori se, u dogovoru sa mještanima, počelo sa asfaltiranjem šest putnih pravaca i rješavanjem ključnih infrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dijela Srbije, javila je agencija Rina.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević saopštila je da su očuvani kulturni i prirodni resursi i ogroman turistički potencijal kandidovali Mokru Goru na listu sela koja će se takmičiti za titulu najboljeg sela po pozivu Svjetske turističke organizacije.

"Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, pre svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šargansku osmicu i Drvengrad već su prepoznali brojni posetioci i turisti iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture", saopštila je Radivojevićeva.

Asfaltiranje puteva ukupne dužine 1.500 metara finansiraće se udruženim sredstvima mještana i Grada Užica, a takođe lokalna samouprava sopstvenim sredstvima uradiće i putni pravac od stare Crkve ka Stolcu u dužini od oko 2.100 metara.

Krajem prošle godine urađena je i rekonstrukcija Sportskog terena kod škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije