Putovanje

Na Trebeviću prvi let turističkim balonom

Na Trebeviću prvi let turističkim balonom
Foto: Ilustracija | Na Trebeviću prvi let turističkim balonom
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - U okviru sportsko-rekreativnog centra Brus Trebević sutra će biti održana zvanična promocija projekta "Uživaj u regionu Sarajevo-Romanija", u okviru koga će se desiti i prvi let turističkim balonom.

Projekt je usmjeren na razvoj turizma ove regije kroz kreiranje novih turističkih proizvoda i njihovu promociju na međunarodnom tržištu. Fokus će biti na opremanju vanjskih lokacija, te jačanju kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća u okviru turizma i internacionalizaciji njihove turističke ponude, saopšteno je iz Turističke organizacije "Jahorina".

Medijima će se u 10.30 časova obratiti direktor Turističke organizacije "Jahorina" Igor Tošić, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Ovaj projekat, koji se realizuje u okviru projekta "EU4Biznis", implementiraju Turistička organizacija "Jahorina", Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, Privredna komora Republike Srpske i privredni subjekt "Stanišić" Pale.

"EU4Biznis" je projekat EU koji se provodi radi jačanja ekonomije BiH i njegova ukupna vrijednost je 16,1 milion evra. Zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona evra i NJemačka sa 1,1 milion evra.

Od aprila 2018. do marta 2022. godine, projekat zajedno provode NJemačko društvo za međunarodnu saradnju /GIZ/, Međunarodna organizacija rada /ILO/ i UNDP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije