Putovanje

Na ovo ostrvo ne smije kročiti nijedan muškarac (VIDEO)

Na ovo ostrvo ne smije kročiti nijedan muškarac (VIDEO)
Foto: Printscreen | Na ovo ostrvo ne smije kročiti nijedan muškarac

Smješteno uz obalu Finske u Baltičkom moru, ostrvo pod imenom SuperShe je vjerovatno jednood najspecifičnijih na svijetu.

Naime, prije nekoliko godina je jedna preduzetnica prodala svoju kompaniju i kupila ovaj komadić raja na Zemlji, s ciljem da stvori savršenu oazu isključivo za žene. Sve pripadnice ljepšeg spola na ovom ostrvu mogu provesti nekoliko dana i posvetiti se sebi, svom tijelu, umu, duši…

Zajednica poznatija kao SuperShe, koja okuplja žene širom svijeta kako bi jedna drugoj pomogle da žive zdrave, osnažene živote, zamisao je Kristine Roth, koja je do prije nekoliko godina vodila konsultantski posao vrijedan više miliona evra. Odlučila je prodati svoju kompaniju kako bi isprobala nešto sasvim novo, piše Putnikofer.hr.

"Odlučila sam svoju energiju usmjeriti na nešto zabavno i nešto što me nadahnjuje pa sam stvorila mrežu jakih žena. Tako sam došla na ideju za ostrvo SuperShe. Željela sam ženama dati prostor da budu ono što jesu i uče jedna od druge, daleko od vanjskog svijeta", izjavila je tokom pokretanja projekta ova uspješna žena o kojoj su pisali najuticajniji svjetski mediji.

Otkako je pokrenut projekat 2018. godine, ostrvo je zaokupiralo maštu žena širom svijeta koje su prigrlile njegovu ljepotu i samoću, koristeći ga kao lijek za dušu i katalizator za kreativnost.

Ovdje na ovom stjenovitom bespuću, ogrnutom borovom šumom, nalazi se zaštićeni prostor oslobođen od pritisaka svakodnevnog života u društvu kojim dominiraju muškarci.

"Naš SuperShe otok je pomlađujući i siguran prostor gdje žene mogu ponovo otkriti sebe i svoje želje - mjesto gdje mogu biti svoje", kaže Roth.

Vazduh na ovom ostrvu je jedan od najčistijih na svijetu, obogaćen mirisom borovine koji je pravi melem za dušu i tijelo.

Aktivnosti su uglavnom usmjerene na zdravlje i dobrobit žena, uključujući jogu, meditaciju časove kuvanja, kao i energičnije aktivnosti poput veslanja na dasci i plivanja.

Za one koji više vole miran odmor među drvećem, postoje mogućnosti za traženje hrane u šumi, dok plaža sa zlatnim pijeskom nudi prostor za sunčanje. Savremene viseće mreže i prostori za odmaranje pozivaju posjetiteljice da se opuste ondje uz dobru knjigu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije