Putovanje

Na štraparijadi snage odmjerilo 30 pari konja

Na štraparijadi snage odmjerilo 30 pari konja
Foto: Srna | Na štraparijadi snage odmjerilo 30 pari konja

​Na Štraparijadi na Ravnoj Romaniji danas je snagu odmjerilo 30 pari konja iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.

U lakoj i teškoj kategoriji najbolja su bila grla "Drvodeksa" i "Gas Petrola" iz Mrkonjić Grada, a u srednjoj konji Nikole Lizdeka sa Romanije.

Najbolji par u lakoj kategoriji dobio je novčanu nagradu od 1.100 KM, u srednjoj 1.300 KM, a u teškoj 1.400 KM.

U lakoj kategoriji, težine do 1.120 kilograma, takmičilo se 13 pari, a nagrade su dodijeljene vlasnicima najbolja tri para.

Drugo mjesto pripalo je grlima Zorana Milosavca iz Prnjavora, a treće braće Simić iz Valjeva.

Kada je riječ o srednjoj kategoriji, do 1.320 kilograma, takmičilo se 12 pari, a drugo mjesto osvojio je par Milorada Stojanovića iz Bosanskog Petrovca, dok je treće pripalo paru konja Sime Simića iz Valjeva.

U teškoj kategoriji, težine veće od 1.320 kilograma, takmičilo se pet pari. Drugo mjesto osvojila su grla Dušana Lukića Ducelje iz Drinića, a treće par Nikole Lizdeka sa Ravne Romanije kod Sokoca.

U nastupu za publiku, van konkurencije, najbolje vrijeme imala su grla Maida Mešića iz Čelića.

Ukupan nagradni fond Štraparijade iznosio je 8.000 KM.

Organizatori 12. Štraparijade "Ravna Romanija" su Mile i Nikola Lizdek, a podržali su ih opština Sokolac i Šumsko gazdinstvo "Romanija" sa Sokoca.

Nikola Lizdek rekao je Srni da su u odmjeravanju snage u povlačenju trupaca učestvovala najbolja grla, a da je to gledao veliki broj posjetilaca, što je dokaz da manifestaciju treba održati.

Milorad Stojanović iz Bosanskog Petrovca rekao je Srni da je već 12 godina učesnik svake štraparijade i da je danas došao na Romaniju da podrži prijatelje, organizatore manifestacije.

Stojanović je rekao da je došao sa dva para konja da pobijedi u srednjoj kategoriji i teškoj, ali ne zbog nagrade, već da i dalje bude u vrhu štraparijada u tri države.

Marko Đukić iz Slatine kod Laktaša danas je došao sa parom Smoki i Roman, koji su danas imali manje sreće jer je bila veoma jaka konkurencija.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je na otvaranju da romanijska štraparijada od skromne manifestacije započete 2008. danas poprima međunarodni karakter.

Štraparijadi na Ravnoj Romaniji prisustovao je i načelnik opštine Drinić Milan Grbić.

Naredna Štraparijada prvi put će biti održana u Rudniku kod Teslića u nedjelju, 15. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije