Putovanje

Neobična atrakcija u Njemačkoj koju godišnje posjeti 50.000 ljudi

Neobična atrakcija u Njemačkoj koju godišnje posjeti 50.000 ljudi
Foto: Screenshot/Instagram | Neobična atrakcija u Njemačkoj koju godišnje posjeti 50.000 ljudi

Jedna stara klaonica u Njemačkoj je pretvorena u muzej koji je posvećen svinjama. U njemu se, osim eksponata, nalazi i vrhunski restoran, u kome se služe naravno, specijaliteti od svinjetine.

Srbi su treći potrošači svinjskog mesa po glavi stanovnika u svijetu, a to je samo jedan od podataka koje možete pronaći u Muzeju svinja u Štutgartu. Najveći svjetski muzej te vrste smješten u je staroj klanici, a svake godine ga posjeti oko 50 hiljada ljudi. Na listi od 40 muzeja koji se nalaze u Štutgartu, Muzej svinja je na devetom mestu po broju posjetilaca.

U priči o tri praseta, junaci se od zlog vuka sklanjaju svako u svoju kuću. U domu Erike Vilhelmer, više od 50.000 kovrdžavih repića živi pod istim krovom. Idealne su težine pa gazdarica ne mora da ih hrani svakoga dana.

"Svinje su moj život. Imala sam viziju od prvoga dana i srećna sam što smo uspjeli da je realizujemo. Moje prasiće ne bih dala ni za šta na svijetu", tvrdi gospođa Vilhelmer.

"Sve je počelo u jednom teškom životnom periodu gospođe Vilhelmer, kada je na poklon od jednog prijatelja dobila kao amajliju, svinju. Od tog trenutka stvari su krenule na bolje. Da li je to samo umišljeno ili stvarno, zaključite sami iz ove priče", objašnjava vodič Aleksandra Živanović.

Muzej svinja u Štutgartu nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda po broju eksponata od najrazličitijih materijala, a sve na temu životinje zbog koje 50.000 turista godišnje posjeti jedinstveni svijet simpatičnih, mesnatih stvorenja.

Uz skulpture i predmete koji su posvećeni svinjama, muzej takođe ima i pristup životinjama na farmi, pri čemu vodič daje kraću istoriju vezanu za ljude i svinje. Interesantno je navesti da je ova istorija duža od 9.000 godina.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije