Putovanje

Nijemci: Hrvatska postala preskupa

Nijemci: Hrvatska postala preskupa
Foto: Pixnio | Nijemci: Hrvatska postala preskupa

​Nijemci su sproveli istraživanje te pronašli alternative za popularna odredišta među kojima je i Hrvatska. Zaključili su da je Hrvatska već 10 godina Nijemcima - preskupa pa kao alternativu nude Albaniju.

"Prije desetak godina Hrvatska je bila više insajder tip i, prije svega, prava jeftina turistička destinacija. Ali to se iz temelja promijenilo. Upravo je sjeverna Istra već nekoliko godina izuzetno popularna među njemačkim izletnicima. U skladu s potražnjom, ali i zbog promjene valute, cijene su u posljednje vrijeme jako porasle", stoji u zaključku "RTL-ovog" istraživanja koje prenosi "Fenix-Magazin".

Još se navodi:

"Ipak, jeftiniju alternativu možete pronaći u susjednoj državi Albaniji! Svagdje je jeftino, pogotovo u poređenju s drugim mediteranskim zemljama - posebno je lijepa regija Vlora. Njen sjeverni dio izlazi na Jadransko more, a južni je poznatiji kao Albanska rivijera. Turizam cvjeta naročito duž obale i u blizini većih gradova kao što je Saranda. I ujedno možete biti sigurni: odmor ovdje, baš kao i ostale mogućnosti, barem je jednako lijep - ali će vam novčanik biti zahvalan", poručili su Nijemcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije