Putovanje

Organizuju igrice iz serije "Squid Game" za turiste

Organizuju igrice iz serije "Squid Game" za turiste
Foto: Print Screen/Youtube/Twins Insha Eshal | Organizuju igrice iz serije "Squid Game" za turiste

Saudijska Arabija je odlučila da ojača svoju turističku ponudu tako što će posjetiocima ponuditi iz prve ruke iskustvo iz serije "Squid game". Saudi gazet piše da je Ministarstvo turizma u jednom dijelu Rijada postavilo scenografiju iz južnokorejskog horor serijala o igrici u kojoj takmičari umiru da bi se obogatili.

"Squid game Ekperience" nudi iskustvo identično onom iz serije. Posjetioce, kao I u seriji, dočekuju vojnici u crvenim uniformama, a igra se završava proglašenjem pobjednika. Igra iz serije je rekreirana na nivou kao nigdje na svijetu, ističe Saudijska gazeta.

Turistička zajednica je za igru izdvojila skoro 10.000 kvadratnih metara gradskog prostora oko Bulevara Rijad. Velika igraonica je, kako se navodi, izgrađena za samo 35 dana.

Da bi scena bila što realističnija, postavljena je lutka visoka tri metra. Organizatori su, kako se navodi, uspjeli da vijerno dočaraju seriju i igru, ali ne rizikuju bezbjednost igrača.

U igri može da učestvuje do 70 ljudi. Počinje dobijanjem pozivnica, susretom sa vojnicima i maskiranim vođama, a igrači su prikladno obučeni i igraju se na različitim setovima.

Igru su već igrali mnogi Saudijci, navodi Saudi Gazeta.

U igrici su se okušale stotine ljudi, uključujući mještane i turiste, a karte su uglavnom bile rasprodate, piše Saudi Gazeta.

Ovogodišnja turistička sezona u Rijadu nosi slogan "Zamislite više".

Saudijci napominju da je sezona počela u oktobru prošle godine, a u pješčano carstvo, najpoznatije po strogim vjerskim običajima i zalihama nafte, od tada je stiglo čak deset miliona turista.

To su ozbiljne brojke za Saudijsku Arabiju, koju su do sada posjećivali samo hodočasnici u Meku i Medinu.

Suočena sa opadanjem prihoda od "crnog zlata", vladajuća dinastija odlučila je da investira u turizam kao novu granu privrede.

I tako, poslije mnogo godina strogog režima ulaska, Saudijska Arabija je širom otvorila svoja vrata turistima iz oko 50 zemalja. To se dogodilo, na nesreću Saudijaca, neposredno prije početka pandemije.

Ali Saudijci se nadaju da se pandemija polako bliži kraju. Ove godine očekuju rekordne turističke brojke od 50 miliona posjetilaca. Država se takođe trudi da bude domaćin što većeg broja sportskih događaja kako bi se profilisala u sportskom turizmu.

Mnoga ograničenja, poput onih vezanih za oblačenje stranih žena, ili bračni status para koji želi da iznajmi hotelsku sobu, uklonjena su zbog proširenja usluge.

Pričalo se i da bi mogle da se uvedu zone u kojima se toči alkohol. Međutim, ministar turizma je nedavno demantovao tu glasinu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije