Putovanje

Otkrijte pet najljepših plaža na Kubi

Otkrijte pet najljepših plaža na Kubi
Foto: Stéphan Valentin/Unsplash | Otkrijte pet najljepših plaža na Kubi

Poznate po zadivljujućem bijelom pijesku i čistoj tirkiznoj vodi, plaže Kube karakteriše i odsustvo gužve, pa posjetioci mogu da uživaju u miru.

Cayo Jutías

Možda je put do nje zahtjevniji, ali vrijedi svakog truda. Zamislite tirkizno plave talase koji nježno zapljuskuju obalu, suncem natopljen pijesak i mjesto okruženo kokosovim palmama, sa dovoljno prostora da se osjećate kao da je privatna plaža i znate kako izgleda Cayo Jutías.

Džinovske morske zvijezde u kristalno čistom moru su samo dodatak na već prelijepi predio.

Plaža Varadero

Definitivno najpoznatija kubanska plaža, poznata je po nevjerovatnim nijansama plave boje, toploj plitkoj vodi i brojnim ugostiteljskim i smještajnim objektima, koji se u njenoj blizini nalaze.

Playa Paraíso

Nevjerovatni bijeli pijesak, plavo - zelene nijanse vode oko uskog koralnog grebena su zaslužni što se ova plaža često naziva Rajskom. Iako hoteli u okolini nisu luksuzni, plaža definitivno ostavlja bez daha.

Playa Pilar

Često se navodi kao najljepša plaža na Kubi. Podrazumijeva sve karakteristike karipskih plaža - fini, beli pijesak, toplu čistu vodu i mir.

Posjetioci mogu da uživaju u ronjenju, plivanju ili jedrenju na dasci.

Priča se da je baš na ovoj plaži utočište nalazio Hemingvej.

Playa Ancón

Možda more i nema one nevjerovatne nijanse plave kao što je slučaj sa sjevernim kubanskim plažama. Ova plaža je definitivno među najljepšima na južnoj obali. Tu postoji više od 20 lokacija za ronjenje, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije