Putovanje

Otvoren Diznilend u Parizu

Otvoren Diznilend u Parizu
Foto: Pixabay | Otvoren Diznilend u Parizu
N.N.

PARIZ - Zabavni park Diznilend kraj Pariza od četvrtka je ponovo otvoren nakon što zbog pandemije nije radio gotovo osam mjeseci, ali posjetioci radi suzbijanja virusa i dalje moraju poštovati sigurnosne mjere.

Građani su se mogli fotografisati s maskotama omiljenih Diznijevih likova kao što su Miki Maus, Mini Maus i Šiljo, ali ne i grliti zbog fizičke distance.  

Prema novim pravilima ponašanja u parku, "bliska interakcija, uključujući zagrljaje, privremeno je zabranjena", a posjetioci stariji od šest godina takođe moraju nositi zaštitne maske, prenosi 24sata.

Ulazeći u park, posjetioci nisu krili uzbuđenje. Émeline N'Zalakanda (22) bila je česta gost prije pandemije i nedostajalo joj je to iskustvo. 

"Osjećam se kao da sam ovo čekala cijeli život. Prošli su mjeseci i mjeseci", rekla je. "Nevjerovatno je. Vrlo je emotivno vidjeti opet sve te ljude".

Natacha Rafalski, direktorica Diznilenda, rekla je da je ponovno otvaranje parka prelomni trenutak za cjelokupni turistički i ugostiteljski sektor u Francuskoj. 

"Svi smo nestrpljivo čekali ovaj trenutak", izjavila je. "Restorani, hoteli, tematski parkovi i ugostiteljski objekti ključni su za život Francuza."

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije