Putovanje

Ovi gradovi su među najjeftinijim destinacijama za putnike iz Australije

Ovi gradovi su među najjeftinijim destinacijama za putnike iz Australije
Foto: Pixabay | Ovi gradovi su među najjeftinijim destinacijama za putnike iz Australije

Vijetnamski gradovi, Vin i Hue su uvršteni među vrlo povoljne za australijske turiste, usljed rastućih životnih troškova i cijena avionskih karata.

Poslije dvije godine izolacije, Australijanci su željni putovanja. Ali rastući troškovi života i rast cena avionskih karata, mogli bi da dovedu do odustajanja od njihovih snova o putovanjima širom svijeta, navodi australijski list "The News Daily", prenosi sajt e.vnexpress.net.

Kao jedan od razloga za posjetu Vijetnamu, ističe se da je australijski dolar mnogo jači od vijetnamske valute, dong, tako da bi moglo doći do značajne uštede prilikom posjete ovoj zemlji.

Trenutno se za jedan australijski dolar dobija 16.200 vijetnamskog donga. Cijena leta za vijetnamske gradove Vin i Hue iz Melburna iznosi manje od 520 dolara.

Ekonomski i kulturni centar sjeverno-centralnog Vijetnama, Vin je grad poznat po plažama, dok je Hue ranije bio prestonica dinastije Ngujen, posljednje kraljevske porodice Vijetnama, koja je vladala u periodu od 1802. do 1945. godine. Grad je poznat po kraljevskim mauzolejima i bogatom istorijskom nasleđu.

Međunarodni aerodrom Vin je udaljen od centra grada oko osam kilometara, a oko 15 kilometara deli aerodrom od centra grada Hue.

Osim ovih vijetnamskih gradova, prema istraživanjima pomenutog lista, jeftine destinacije za stanovnike Australije su i Džordžtaun, Kučing i Langkavi u Maleziji, kao i Van i Gazipaša, koji se nalaze na turskoj teritoriji.

Podsjećanja radi, Vijetnam se otvorio za međunarodni turizam od 15. marta ove godine, kada je ukinuta obaveza karantina i mnoga druga ograničenja, donesena tokom pandemije korone.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije