Putovanje

Pratite nas na Google news

Par iz SAD čekao dva mjeseca da bi posjetio drevnu Pompeju

Par iz SAD čekao dva mjeseca da bi posjetio drevnu Pompeju
Foto: Tanjug/AP | Par iz SAD čekao dva mjeseca da bi posjetio drevnu Pompeju
Tanjug

Američki par Kolin i Narvin Hjuson čekali su dva mjeseca da zajedno posjete drevne ruševine Pompeje.

Ovi penzioneri iz Detroita prvi su stali u red da posjete nalazište, čim je danas ponovo otvoreno za posjetioce, nakon ublažavanja restriktivnih mjera uvedenih u Italiji zbog korona virusa, prenio je AP.

Oni su ostali u malom turističkom gradu Pompeji od početka marta i čekali na priliku da ga posjete.

"Strpljivo smo čekali od tada da se ruševine ponovo otvore", rekla je Kolin Hjuson

"Konačno smo ušli unutra. Trebalo nam je dva mjeseca", dodao je Marvin Hjuson.

Za njih je posjeta Pompeji bio vrhunac proslave 75. Marvinovog rođendana i njihove 30. godišnjice braka.

Marvin Hjuson, zaljubljenik u istoriju, jednom je posjetio Pompeju dok je služio u američkoj mornarici 60-ih i obećao je sebi da će se vratiti, putovanje je dobio na poklon od supruge.

Par je stigao u Rim 5. marta i dok su doputovali do Pompeje nekoliko dana kasnije ova popularna turistička atrakcija bila zatvorena jer su u Italiji bile uvedene restriktivne mjere zbog korona virusa.

S obzirom da nisu mogli da pronađu karte da se vrate kući, smjestili su se kod lokalnog bračnog para, koji im je prevodio vijesti, sa kojima su brali pomorandže i limun i koji ih je učio da naprave limončelo.

Par danas napušta Pompeju i odlazi za Rim gdje će provesti par dana prije nego što se vrate u Mičigen.

Oni navode da su imali sreće da provedu vrijeme blokade u tako lijepom mjestu i dodaju da bi posjedovanje nekretnine u ovom gradu bio san.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije