Putovanje

Pilotkinja savjetuje šta obavezno da ponesete ako putujete avionom

Pilotkinja savjetuje šta obavezno da ponesete ako putujete avionom
Foto: Rahul Singh/Pexels | Pilotkinja savjetuje šta obavezno ponijeti sa sobom

Pilotkinja Jeanie Carter istakla je nekoliko stvari koje ne smijemo zanemariti kada se odlučimo na let avionom jer vas odsustvo nekih od njih može koštati zdravlja.

Kako vodu sa česme nije dopušteno unositi u avion, od putnika se očekuje da će na aerodromu kupiti jednu bocu vode.

Pilotkinja tvrdi kako se na nekim letovima ne poslužuje bočica s vodom te je dobro voditi računa o tome da uvijek prije leta nabavite jednu svoju kako ne biste dehidrirali.

"Ustanovila sam da na komercijalnim letovima stjuardese ponekad ne mogu poslužiti osvježenje zbog vrlo kratkog leta ili prijavljenih turbulencija. Bilo bi nesigurno da stjuardese drže kolica u prolazima", rekla je Jeanie za HuffPost.

Stjuardese nekada daju besplatne šoljice vode sa česme, ali ona nije uvijek najboljeg kvaliteta i mnogi upozoravaju da je vodu u avionima najbolje izbjegavati jer se spremnik vode rijetko čisti.

"Voda koju koristimo za kavfu i čaj dolazi s istog mjesta, i pogodite šta? Nikada se ne čisti", rekla je članica kabinskog osoblja Cierra Mistt na TikToku.

Iako aviokompanije govore putnicima da rade redovite testove kvaliteta vode, Cierra kaže da to nije tako čest slučaj.

"Rečeno nam je da je potrebno oko šest do devet mjeseci da se dogodi jedno testiranje u avionu, a oni taj spremnik neće očistiti osim ako nešto ne nađu", priznala je, prenosi net.hr.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije