Putovanje

Pogledajte gdje se nalazi najduža plaža na svijetu (FOTO)

Pogledajte gdje se nalazi najduža plaža na svijetu (FOTO)
Foto: Pixabay | Pogledajte gdje se nalazi najduža plaža na svijetu (FOTO)

Pixsell je objavio listu najdužih plaža na svijetu. Na prvom mjestu je plaža Praia Do Cassino je pravo geografsko čudo. Proteže se obalom Atlantika u dužini od 254 kilometra. Beskrajno pješčano prostranstvo pijeska je prizor koji je nevjerovatan jer se voda okeana miješa sa pijeskom.

Pješčana plaža oivičena plavim vodama Atlantskog okeana, Praia Do Cassino je najduža plaža na svijetu. Nalazi se u Brazilu i zbog svojih prirodnih ljepota je omiljena među putnicima koji vole avanture i pravi odmor. Izlasci i zalasci sunca su posebno magični.

Proteže se od Rija do Urugvaja, a potrebno je sedam dana da je prepešačite. Poznata je po bijelom pijesku, tirkizno-plavoj vodi i prijatnoj temperaturi.

Sa svojim ogromnim vodenim prostranstvima i talasima ova plaža je raj za ljubitelje vodenih sportova. Surferi će uživati u savršenim talasima, kajtsurferi i jedriličari u vjetrovima koji zvižde uz obalu. Dostupni su i izleti brodom, kao i ronilački izleti.

Pored pejzaža i raznovrsnog spektra aktivnosti koje odgovaraju svim putnicima, Praia Do Cassino je stanište jedinstvenog ekosistema.

Spektakularne pješčane dine, koje se protežu kilometrima, čine krhko ekološko okruženje od suštinskog značaja za lokalni biodiverzitet.

Posjetioci imaju priliku da otkriju ovo netaknuto prirodno bogatstvo i vide raznovrsnost divljih životinja i biljaka koje nalaze utočište u ovom posebnom ekosistemu.

Na drugom mestu je plaža u Australiji Ninety Mile Beach, koja je duga 145 kilometara.

Popularna je jer se sa nje posmatraju kitovi.

Na listi su se našle i Cox's Bazar, Bangladeš (121 km),Padre Island, Teksas (113 km),Playa Novillero, Meksiko (91 km), Virginia Beach, SAD (56 km), Long Bič, SAD (45 km), Muizenberg plaža, Južna Afrika(40 km), Stockton plaža, Australija (32 km).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije