Putovanje

Putin, Tramp i Si Đinping pozvani u Guču

Putin, Tramp i Si Đinping pozvani u Guču
Foto: N.N. | Putin, Tramp i Si Đinping pozvani u Guču

Načelnik Moravičkog okruga i predsjednik Saborskog odbora Sabora trubača u Guči Slobodan Jolović pozvao je brojne poznate zvanice da prisustvuju saboru.

Jolovića nije obeshrabrilo to što niko od poznatih svjetskih ličnosti proteklih godina nije došao u Guču, da ove godine uputi poziv liderima tri najmoćnije države svijeta – predsejdnicima SAD, Rusije i Kine Donaldu Trampu, Vladimiru Putinu i Si Đinpingu, piše list “Danas”.

U otvorenom pismu trojici državnika potkrala se, međutim, jedna greška. Kineski predsjednik dobio je novo ime Si ĐinpinK, koje se dva puta ponavlja u Jolovićevoj pozivnici.

“Vladimiru Vladimiroviču Putinu, predsedniku Rusije, Donaldu Džonu Trampu, predsedniku Amerike, Si Đinpinku, predsedniku Kine; Uvaženi predsednici, Pozivam Vas da ove godine, od 10. do 12. avgusta, budete naši dragi gosti na 58. Saboru trubača u Guči. Da dođete i vidite naše lepo Dragačevo, čujete narodnu izvornu pesmu i najbolje srpske ali i svetske trubače – navodi se na početku Jolovićevog pozivnog pisma trojici svjetskih državnika.

On Putina, Trampa i Đinpinga poziva da uživaju uz zvuk trube, kupus iz zemljanog lonca, sir, kajmak, proju, hajdučki ćevap, jagnjeće i praseće pečenje i hladno piće. Nakon toga, kako navodi, sva trojica će se mnogo bolje razumjeti, “a nama i celom svetu će biti bolje“.

Slobodan Jolović, koji je i šef odborničke grupe SNS u lučanskoj skupštini, u dva navrata je na Sabor trubača pozivao glumicu Džuliju Roberts. U više navrata pozivao je Vladimira Putina, a po jednom Dimitrija Medvedeva i Baraka Obamu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije