Putovanje

Putnici odabrali: Ovo je najgori aerodrom

Putnici odabrali: Ovo je najgori aerodrom
Foto: Pixnio | Putnici odabrali: Ovo je najgori aerodrom

​Premda je od evropske prestonice ovaj aerodrom službenog naziva "Brisel Južni Šarloa" udaljen 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom, na lošem je glasu među poslovnim putnicima zbog neorganizovanosti i hronične pretrpanosti, naročito na terminalu 1 (T1).

S katastrofalnom prosječnom ocjenom 1.2 na listi do 10, Šarloa je ocijenjen nešto lošijim aerodromom od od njemačkog Berlin-Brandenburg i britanskog Lids-Bredford, prema analizi koju je na temelju recenzija putnika na Skajtraksovoj platformi "Airline Quality" proveo "Business Financing".

Aerodrom Noi Bai u Hanoju na prvom je mjestu s prosječnom ocjenom 6.8. Odraz je to rasta popularnosti Vijetnama kao destinacije za strana ulaganja u jeku kinesko-američkih napetosti. "Terminali su izuzetno čisti, a osoblje vrlo ljubazno. Dostupan je odličan izbor hrane", napisao je jedan recenzent o aerodromu vijetnamske prestonice.

Singapurski aerodrom Čangi na drugom je, a Hong Kong na trećem mjestu. Riječ je o aerodromima koje se redovno nalaze pri vrhu liste putnika. Helsinški aerodrom na petom je mjestu, a budimpeštanski je sljedeći evropski i zauzeo je 11. mjesto. Najbolje rangirani američki aerodrom je čikaški "Midway" koji se smjestio na devetnaestom mjestu.

U istraživanju su loše prošli i London Luton i London Stansted - oba su poznata po tome što zahtjevaju čak i duže putovanje do centra Londona nego što je vožnja od Šarloa do srca Brisela, prenosi "Večernji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije