Putovanje

SF hostel u Zagrebu najbolji u istočnoj i centralnoj Evropi

SF hostel u Zagrebu najbolji u istočnoj i centralnoj Evropi
Foto: N.N. | SF hostel u Zagrebu najbolji u istočnoj i centralnoj Evropi

ZAGREB - Zagrebački futuristički hostel Subspace osvojio je nagradu za najbolji novootvoreni hostel u istočnoj i centralnoj Evropi (International Hospitality Award) i to je jedini hostel u EU u kojem gosti spavaju u svemirskim kapsulama, a tuširaju se u tuševima od kanalizacionih cijevi, prenio je portal Index.hr.

Hrvoje Krlić, vlasnik ovog futuristickog hostela u centru Zagreba, vodeći se kao ljubitelj SF scenama iz filma "Peti element", kad je Mila Jovović spavala u jednoj takvoj kapsuli, dosjetio se da napravi hostel upravo s takvim svemirskim kapsulama.


Njegov hostel ima 20 kapsula s ležajem malo većim od standardne veličine, a još jedna posebnosti su i tuš kabine napravljene od širokih kanalizacijskih cijevi.

Po svemirske kapsule otišao je u Kinu, gdje je i sam spavao u hotelu koji ima 180 kapsula na šest spratova, a kapsule je sam sastavio nakon što su u dijelovima stigli iz Kine.

"Svaka kapsula ima ventilaciju, android monitor, USB priključak, utičnice za punjenje mobitela, laptopa, sef za novac i dokumente i gostima nudi iskustvo slično svemirskom putovanju. Dovoljno je velika da se unutra možete presvući, a djevojke našminkati jer ima i ogledalo. Svaka od kapsula se iznutra zaključava, tako da se gosti osjećaju sigurno", rekao je Krlić za Index.

Vodeći se time da nema previše prostora, a da krug u osnovi zauzima najmanje prostora, sjetio se da od otpornih, širokih kanalizacijskih cijevi napravi tuš kabine.

Krlić kaže da nisu baš jeftine i da je svaki taj tuš platio oko 10.000 kuna (oko 1.350 evra).

Hostel se sastoji od dvije prostorija. U jednoj se nalazi spavaonica s 20 kapsula, 3 tuša i dva WC-a i umivaonika. U drugoj prostoriji su kafić i lounge kutak u kojem gosti mogu gledati filmove, igrati PlayStation i družiti se.

Cijene smeštaja zavise od sezone, a kreću se od 100 do 300 kuna za noć (13,5 do 40,5 evra).

Hostel Subspace otvoren je 1. decembra 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije