Putovanje

Serbia open office, odmor u svakom radnom satu

Serbia open office, odmor u svakom radnom satu
Foto: Dragan Vildović - Vinograd | Serbia open office, odmor u svakom radnom satu
N.N.

Digitalnim nomadima koji su Srbiju odavno upoznali i veoma dobro ocijenili, posljednjih mjeseci pridružuju se zaposleni u mnogim oblastima. Onlajn treneri, instruktori, prevodioci, arhitekte…

Svi oni posao nose sa sobom, u svom kompjuteru. Potreban im je dobar internet da ga pokrenu. Da bi sebe inspirisali i pokrenuli potrebno im je više…

Dobra energija, otvoreni muzeji, gradski život pored rijeke. Neki bi planinski vazduh, šumu ispred prozora. Ima onih koji bi pogled na rijeku, ljekovitu vodu, ili seosko buđenje i pravi srpski doručak za početak radnog dana.

Sve to u jednom paketu nudi Srbija. “Serbia open office” podrazumijeva dobrodošlicu svim radnicima na daljinu širom svijeta. Oni treba da izaberu u kakav bi prostor da smjeste virtuelnu kancelariju, i kako bi da provedu vrijeme poslije radnih sati. Hoteli, apartmani, vile, salaši i restorani u Srbiji nude najrazličitije pakete.

“Novi nomadi” na jednom mjestu ostaju najmanje mjesec dana. Za to vrijeme, osim što će dopuniti energiju za svoje redovne obaveze, moći će da upoznaju Srbiju.

Bilo da izaberu Beograd, sa svim privilegijama koje metropola nudi, ili neki manji grad u Srbiji, poslije radnog vremena moći će da se upoznaju sa istorijskim spomenicima, kulturnim dešavanjima i svakodnevicom mještana.

Brojni hoteli na planinama, u banjama, spremni su da se takmiče s gradskom ponudom. Njima u prilog ide tišina, mir, ali i avantura, priroda i aktivna popodneva.

I ruralni turizam nije bez iskustva sa digitalnim nomadima, a ni bez dobre ponude. Ako biste budilnik zamijenili pijetlom, gradsku buku, zvucima livada i pašnjaka, a brzu hranu, najboljim domaćim specijalitetima, onda je naše selo pravo mjesto za Vašu novu kancelariju.

Novi oblik turizma, u svijetu poznat kao “workation” posljednjih mjeseci prepoznale su brojne zemlje i mnogi putnici. Turistička organizacija Srbije zajedno sa Horesom pokušava da spoji sve one koji mogu da svoju kancelariju ponesu sa sobom i izmjeste u prostor koji sami odaberu, sa onima koji mogu da ponude ugodne uslove za rad, ali i preporuku za sadržajne sate poslije rada.

Ponuda je šarenolika, usluga spremna, a turisti širom svijeta čekaju da je upoznaju. “Serbia open office”, više od posla. Najbolje od uživanja.

www.serbia.travel

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije