Putovanje

Srpkinja sa tri drugarice vesla preko Atlantika (VIDEO)

Srpkinja sa tri drugarice vesla preko Atlantika (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram @WHATIFNESS | Srpkinja sa tri drugarice vesla preko Atlantika (VIDEO)

Ana Žigić iz Srbije sa tri drugarice 28 dana i noći vesla na Atlanskom okeanu, a njen cilj je da ga prevesla i da tu pobjedu posveti ženama koje boluju od endometrioze.

Ana je prva žena iz Srbije koja će preveslati Atlantik. Ona je jedna od djevojaka koja već 28 dana i noći vesla po nemilosrdnom Atlantiku zajedno sa još tri drugarice, trasu dugu 6.000 kilometara od Afrike do Amerike. Grupa ovih hrabrih djevojaka se nalazi u čamcu od svega sedam metara.

Strahinja i Anja, dvojac koji stoji iza profila “Whatifness” podijelio je priču o njima na svom nalogu, a tom prilikom su naveli i šta sve ove hrabre devojke i očekuje. Kako su naveli, Ana je njihova kuma.

 “Oko njih su talasi od 12 metara, oko njih prolaze ajkule, kitovi, prelijeću jata riba preletuša. Dok se trkaju sa još 24 ekipe u ovom podvigu, Ana i njen tim moraju da desalinizuju morsku vodu i da jedu male zalogaje astronautske hrane jer u čamcu nema mesta za skladištenje”, objašnjeno je.

U daljem obraćanju, Strahinja i Anja su objasnili kako se Ana bavi veslanjem od svoje 12 godine i kada je otkrila da ima endometriozu, zbog prevelikih bolova morala je da prekine da se takmiči. Kada se 2017. godine operisala, polako se ponovo vratila veslanju i odlučila da prevesla okean i posveti ovaj podvig svim ženama koje pate od ove bolesti.

Da bi opisali sa čime se sve djevojke bore, Anja i Strahinja su u viralnom snimku objasnili da su tokom ove trke djevojke bile bolesne, kao i da su imale temperaturu. I pored bolesti i svega, one su sada u finalu trke i ostalo im je manje od 1.600 kilometara do cilja.

Na samom kraju, oni su naveli kako se Ana i njene prijateljice trenutno nalaze na drugom mestu od svih učesnica u ovoj trci. Informacija koja je veoma zanimljiva je, da je samo 300 žena preveslalo Atlantik, a sada bi trebalo da se na tu listu upiše i prva žena iz Srbije, prenosi “Mondo.me”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by whatifness (@whatifness)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije