Putovanje

Srpska planina Zlatibor postaje balkanski Sent Moric

Srpska planina Zlatibor postaje balkanski Sent Moric
Foto: Youtube / Printscreen | Srpska planina postaje balkanski Sent Moric

​Kao jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji koja iz godine u godinu obara sve rekorde posećenosti, planina Zlatibor ne prestaje da ulaže i razvija svoju turističku ponudu.

U narednih par godina u planu je realizacija velikih investicija koji će dodatno ga pozicionirati na svjetskoj turističkoj mapi.

"U narednih pet godina očekujemo završetak svih aktuelnih projekata od kojih su svakako najznačajniji izgradnja najsavremenijeg kompleksa otvorenih i zatvorenih sportskih terena, širenje mreže gondolske žičare ka Pribojskoj Banji, Mokroj Gori i vrhu Čigota i izgradnja novog centra Zlatibora sa ekskluzivnim smještajnim i rekreativnim sadržajima pored Ribničkog jezera", izjavio je predsjednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

On dodaje da je Zlatibor odavno postao centar turističkog prometa Zapadne Srbije i čitavog regiona, a završetkom krakova auto-puta Miloš Veliki ka Mokroj Gori i dalje ka Višegradu, kao i kraka autoputa od Arilja ka Crnoj Gori, uz puštanje u saobraćaj aerodroma Ponikve, će omogućiti da i turisti iz čitave Evrope i svijeta uživaju u prirodnim ljepotama i zabavnim sadržajima, prenosi "b92".

"Primjere dobre prakse koje smo stavili u funkciju na Zlatiboru, rado ćemo podijeliti sa našim prijateljima na Kopaoniku, Tari, Zlataru ili Divčibarama, jer mi nismo konkurencija već ćemo zajedničkim razvojem privući nove turiste iz Srbije, zemalja regiona i iz čitavog svijeta. Na primjeru izgradnje gondolske žičare od Tornika do Pribojske Banje pokazaćemo kako novi, zajednički turistički proizvodi mogu da privuku nove turiste. Oni imaju termalne vode koje blagotvorno djeluju na ljudski organizam, a mi se ponosimo našim prirodnim ljepotama, od Stopića pećine, preko vodopada u Gostilju, do etno sela u Sirogojnu i mnogo čega još u našim selima i našoj prelijepoj prirodi", zaključio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije