Putovanje

Srpska tradicija i savremeni dizajn aduti Mone Plaze Zlatibor za novu eru poslovanja

Srpska tradicija i savremeni dizajn aduti Mone Plaze Zlatibor za novu eru poslovanja
Foto: Ustupljena fotografija | Srpska tradicija i savremeni dizajn aduti Mone Plaze Zlatibor za novu eru poslovanja

Svečanim događajem povodom rebrendiranja hotela Mona Plaza Zlatibor, nakon što je u renoviranje hotela investirano više od milion evra, obilježen je ulazak u novu eru poslovanja, u kojoj Mona Plaza brend postaje hotelski lanac.

Kao lider u inovacijama i posjećenosti, Mona Plaza jedini je hotelski lanac u Srbiji koji ima čak 74 odsto popunjenosti kapaciteta u svakom trenutku.

Tokom 17 godina poslovanja hotel bilježi kontinuiran rast, pa je tako u 2022. sa ostvarenih skoro 70 hiljada noćenja, posjećenost hotela bila za 25 odsto veća u odnosu na prethodnu godinu. Danas je hotel preuzeo nove standarde, sistem poslovanja i vizuelni identitet Mona Plaza brenda, jer je dosadašnjim rezultatima i kvalitetom usluge prevazilazio očekivanja tržišta.

“Imamo dugu istoriju na Zlatiboru i stekli smo neraskidivu vezu sa ovim mestom, ljudima i prirodom. Hotel je prevazilazio očekivanja tržišta i veoma brzo postao lider i po finansijskim rezultatima, posećenosti ali i vrednostima koje je gradio. Zato i jesmo danas ovde, kada će sinergija sa Mona Plaza brendom doneti mnogo, i za nas u kompaniji, ali i lokalnoj zajednici. Naša snaga su iskustva i znanje o lokalnim prilikama i mogućnostima, koje ćemo koristiti kako bismo Srbiju, Zlatibor i Mona Plazu predstavili svetu“, izjavio je Ivan Vitorović, generalni direktor Mona Hotel Management grupe i dodao „Kao domaći brend koji ima porodične preduzentičke korene, sada ulazimo u novu eru poslovanja, kada postajemo lanac hotela i želimo da postanemo vidljivi investiorima koji dele naše vrednosti, a koji žele da kroz franšizu ili ugovor o menadžmentu sa Mona Plazom pobošljaju svoje performanse i postanu deo prepoznatljivog brenda“.

Otvaranju je prisustvovao i Ministar turizma i omladine Husein Memić.

“Želeo bih da, pošto sam video da ste ambiciozni i da biste želeli da otvorite još hotela, da se u 2023. godini vidimo na otvaranju novih hotela, ja vam to od srca želim, i čestitatm vam na dosadašnjim uspesima“, izjavio je Husein Memić, Ministar turizma i omladine R. Srbije.

“Pre godinu dana, sasvim slučajno, desio se spoj između mene i hotela u Beogradu iz kog su proistekla prijateljstva, uzajamno poverenje i sjajna saradnja. Meni je veoma drago što se moje ime povezuje sa domaćim brendom, pre svega mladim, novim brendom, i porodičnom kompanijom, za koju me posebno raduje njeno širenje. Ono što me istinski vezuje za brend Mona Plaza jeste taj osećaj pripadnosti, osećaj kao da sam kod kuće i sigurna sam da ću se tako osećati u svakom Mona Plaza hotelu. Za sve su to zaduženi zaposleni, divni ljudi koji se trude da svaki moj boravak učine jedinstvenim iskustvom“, izjavila je Sara Jo, zaštitno lice Mona Plaza kampanje Truly Unique.

Mona Plaza Zlatibor oslanja se u potpunosti na lokalne dobavljače, a naročito na nabavku lokalnih poljoprivrednih i prehrambenih prozivoda, čime se direktno osnažuje njihova proizvodnja. Investicijama i širenjem domaćeg hotelijerskog brenda, direktno se pomaže razvoju lokalne zajednice, utiče se na razvoj novih standarda u industriji, ali indirektno, veoma su značajne i za nacionalnu privredu.

Ove godine, zaposleni ovog hotela su zasadili 17 sadnica lipa na Čolovića brdu na Zlatiboru, a volonterskim radom pomogli su najmlađima, dnevnom boravku za djecu sa poteškoćama u razvoju Zračak u Čajetini i vrtiću Radost na Zlatiboru.

Tim kompanije broji više od 250 zaposlenih, od čega više od 60 odsto čine žene, a čak više od 50 odsto njih su mladi ispod 35 godina.

Ekološka odgovornost i briga o prirodi jedan je od prioriteta poslovanja hotela Mona Plaza Zlatibor. Kontinuirano se ulaže i organizuju se lokalne ekološke akcije poput čišćenja šuma i potoka i sporovodi se akcija Sat za planetu Zemlju. Podrška lokalnoj zajednici i odgovornost prema njoj, takođe je u fokusu poslovanja hotela, a isto tako organizuje i podržava brojne lokalne manifestacije poput sajamskog marketa autentičnih domaćih gastronomskih proizvoda.

Mona Plaza Zlatibor kreira svijet jedinstvenih iskustava kombinujući savremen dizajn sa srpskom tradicijom i istinskim gostoprimstvom i posvećenošću. Hotel je smešten u centru Zlatibora i okružen borovom šumom. Enterijer hotela kreiran je spojem tradicionalnih i modernih elemenata, drvenih oplata i najfinijih tkanina u toplim tonovima, kako bi dočarao potpuni planinski ugođaj tokom svih godišnjih doba.

U hotelu se takođe nalazi i čuveni restoran Perun, čiji se koncept oslanja na autentičnu balkansku kuhinju. Mona Plaza Zlatibor kreira trajne vrijednosti koristeći duboko usađenu etiku perosnalizovane usluge.

Mona Plaza je brend kompanije Mona Hotel Management, koja je nastala kao porodična preduzentička kompanija iz Srbije. U okviru brenda Mona Plaza posluju dva hotela, Mona Plaza Beograd i Mona Plaza Zlatibor, sa ambicijom i planovima za dalje širenje. Investicije u Mona Plaza hotele do sada su iznosile više od 50 miliona evra, i danas zapošljavaju više od 250 ljudi. Mona Plaza kreira trajne vrijednosti koristeći vrhunski dizajn i istorijsko nasleđe sa duboko usađenom etikom perosnalizovane usluge i ima poziciju vodeće domaće kompanije koja je sinonim za jedinstveno iskustvo. Više informacija na sajtu www.monaplaza.rs.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije