Putovanje

Šta gosti najviše kradu po hotelima?

Šta gosti najviše kradu po hotelima?
Foto: Pixabay | Šta gosti najviše kradu po hotelima?

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od njih se odvaže da ukradu čak i televizore, klavire, dušeke ili čak plišane igračke iz hotelskih soba.

Njemački portal "Velnes hevn" razgovarao je sa 1.376 hotelska menadžera na temu - koji predmeti se najviše kradu, a uočljiva je razlika kada je riječ o ukradenim stvarima iz hotela sa četiri i pet zvjezdica.

Glavni rezultat studije iz oktobra pokazao je da se najviše kradu peškiri i bade-mantili, a nakon toga slijede ofingeri, olovke i kozmetika. Kada je riječ o nacionalosti gostiju, ne kradu svi iste predmete. Ispostavilo se da njemački i britanski gosti hotela, osim što kradu peškire i bade-mantile, uglavnom kradu kozmetiku i predmete za toalet.

Austrijanci su više orijentisani na krađu tanjira i kafe aparata, dok su za Amerikance "prioritet" jastuci i baterije. Italijani vole da ponesu čašu za vino kao hotelski suvenir, dok je kod Švajcaraca fen izuzetno "tražen". Francuzi su drugačiji, pa kradu televizijske setove ili daljinske upravljače, dodaje se.

Uočljivo je i da se tableti šest puta više kradu u hotelima sa pet zvjezdica. Umjetnička djela su "popularna" među lopovima u luksuznim hotelima, gdje se ukrade 4,3 puta više nego u hotelima sa četiri zvjezdice.

Televizijski setovi i dušeci se mnogo više kradu u hotelima sa pet zvjezdica.

Desetak odsto menadžera hotela sa pet zvjezdica se žali na krađu dušeka, dok je u hotelima sa četiri zvjezdice to slučaj "samo" 2,2 odsto. Gosti hotela sa četiri zvjezdice se više zadovoljavaju prostijim stvarima - peškirima, ofingerima, baterijama i daljinskim upravljačima.

Jedan italijanski hotelijer je ispričao da je jednog dana, dok je prolazio kroz hol, primijetio da u njemu nedostaje nešto veliko.

"Ubrzo sam saznao da su trojica nepoznatih muškaraca u kombinezonima ukrala veliki klavir koji nikada nije vraćen", rekao je on, a prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije