Putovanje

Pratite nas na Google news

Svaki četvrti Italijan odustao od ljetovanja

Svaki četvrti Italijan odustao od ljetovanja
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Svaki četvrti Italijan odustao od ljetovanja
Tanjug

Više od 13 miliona stanovnika Italije odustalo je od ljetovanja ove godine zbog neizvjesnosti, strahovanja i finansijskih poteškoća usljed pandemije virusa COVID-19, što je za 23 odsto manje turista u odnosu na prošlu godinu.

U Italiji većina ljudi koji će ipak otići na odmor ovog ljeta bira turističke destinacije u svojoj zemlji kako bi podržali domaći turizam, ali i zbog neizvjesnosti oko putovanja u inostranstvo, pokazala je analiza udruženja Koldireti i Instituta Ikse.

Oko 25 odsto Italijana opredijelilo se za destinaciju u blizini svog doma, odnosno unutar regiona mjesta prebivališta, a najčešće birane lokacije su priobalna mjesta, planine, manji gradovi i sela.

Italijanski turisti ove sezone usljed pandemije radije biraju odmor u vikendicama, posjetu rodbini i prijeteljima ili iznajmljivanje apartmana i kuća, nego boravak u hotelima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije