Putovanje

Tri savršena mjesta u Grčkoj za ljetovanje u septembru

Tri savršena mjesta u Grčkoj za ljetovanje u septembru
Foto: Pixabay | Tri savršena mjesta u Grčkoj za ljetovanje u septembru

Ljeto se polako bliži kraju, ali mnogi koji su doživjeli ljetovanje u Grčkoj u septembru, kažu da je baš u ovom periodu u godini najljepše. Manje su gužve, cijene su niže, čistije je, a nema više ni jakih vrućina, što se posebno dopada roditeljima sa malom decom.

Ukoliko ste planirali da ljetujete u septembru sa djecom u Grčkoj, portal "Novosti" je objavio koja tri mjesta koja se smatraju najljepšim izborom da završite ljetnju sezonu 2022:

1. Tasos

Smaragdno ostrvo nevjerovatne ljepote vole i porodice sa djecom, a od omiljenih plaža i mesta na ostrvu ističu se Skala Potamija i Golden beach. Plaže su duge, lijepe i pješčane, sa sitnim peskom i veoma dugim plićakom na Golden beach-u. Roditelji najčešće vole da borave na ovoj plaži jer djeca uživaju u igri na pjesku, ali i u zabavi u vodi. Na gradskoj plaži u Skali Potamiji postoji i mini luna park za djecu, ali i ljuljaške, tobogani, vrteške. U glavnom gradu Limenasu takođe nema puno buke i glasne muzike, a sa djecom je zanimljivo obići i popularna sela na Tasosu Panagia i Teologos, kao i manastir Arhangela Mihaila i Sveti Izvor.

2. Stavros

Malo i mirno mjesto koje je udaljeno 70 km od Soluna, a čini ga savršenom oazom za porodično letovanje, posebno sa malom djecom, jer nema buke, gužve i dešavanja. Mnoge plaže su dugačke i pješčane, a jedna od poznatijih je plaža Platani koja ima puno prirodnog hlada, more je toplo i čisto, a mališani mogu bezbrižno da uživaju u plićaku. Popularne su i plaže oko samog Stavrosa, kao što su Babilon, Amos, SunTan, zatim ostrvo Amuljani i Kuba. Ukoliko krenete od Plaže Platana ka Olimpijadi, možete naići na plažu sa dječjim igralištem na vodi.

 

3. Kefalonija

Kefalonija, najveće ostrvo Jonskog arhipelaga, okruženo je planinskim vijencima, a ulazak u vodu je postepen, pa su plaže na Kefaloniji savršene za kupanje sa decom. Jedna od najljepših plaža za najmlađe jeste Makris Gialos koju odlikuje plitka, čista voda i pijesak, a obavezno posjetite i plažu Xi (Ksi) koja je zanimljiva zbog crvenog pjeska - plaža je duga i široka, sa postepenim ulaskom u vodu i prilagođena u potpunosti djeci. Skala plaža je ogromna i široka pješčana, okružena četinarima, koji omogućavaju i prirodni hlad, a Antisamos je šljunkovita i mirna plaža, poznata po tome što su na njoj snimane scene za film "Mandolina Kapetana Korelija".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije