Putovanje

Turisti će hoditi stazama svetog Vasilija

Turisti će hoditi stazama svetog Vasilija
Foto: N.N. | Turisti će hoditi stazama svetog Vasilija

​TREBINE - Trebinjska Turistička organizacija je, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Danilovgrad i saglasnost i blagoslov eparhija zahumsko-hercegovačke i primorske i budimljansko-nikšićke, realizovala projekat "Staza svetog Vasilija", a u pitanju je maršruta od manastira Ostrog do Zavale.

U projektu su izrađene i postavljene četiri promotivne turističke info-table i to na lokalitetima manastira Ostrog, gdje se nalaze svečeve mošti, pa preko Tvrdoša, gdje se zamonašio i postao vladika, te Mrkonjića, u kojim se rodio, i Zavale, koja se nalazi na kraju staze, a u kojem je manastiru boravio kao manastirski đak i iskušenik.

Table su urađene na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, a na ovim se jezicima izrađuju i štampaju promotivni propratni flajeri, ali i  kreiraju sadržaji usko vezani za internet promociju ovog turističkog proizvoda.

Primarna ideja je, kako je saopšteno u Turističkoj organizaciji Trebinje, da se kroz objedinjavanje lokacija vezanih za život svetog Vasilija, kreira staza koja će biti posebna turistička ponuda za individualne turiste, hodočasnike, te organizovane turističke grupne obilaske za organizatore putovanja, turističke agencije i tur-operatere.

Na ovaj način će se već postojeća priča u vezi sa svetim Vasilijem, mjestom njegovog rođenja, življenja i služenja Bogu, dodatno afirmisati i daće joj se na značaju, poručuju u trebinjskoj Turističkoj organizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije