Putovanje

Turisti sa svih kontinenata "preplavili" Mostar: Očekuje se rekordna sezona

Turisti sa svih kontinenata "preplavili" Mostar: Očekuje se rekordna sezona
Foto: Ustupljena fotografija | Turisti sa svih kontinenata "preplavili" Mostar: Očekuje se rekordna sezona

MOSTAR - Turistička sezona u Mostaru je već uveliko počela, a strani su gosti ovog vikenda preplavili prelijepi sunčani grad na Neretvi.

Vlasnici hotela, motela, apartmana, restorana, taksisti i mnogi drugi koji zarađuju od turista zadovoljno trljaju ruke.

U staru gradsku jezgru od jutarnjih sati dolaze gosti, a juče oko podne već su se stvorile velike gužve oko Starog mosta.

„Nemoguće je rezervisati mjesto. Imamo rezervacije barem dva dana unaprijed. Šadrvan je omiljeno mjesto među turistima sa svih kontinenata i svi žele da probaju naše bosanskohercegovačke specijalitete“, kaže jedna od hostesa u Šadrvanu koja dočekuje goste u tradicionalnoj nošnji.

Zadovoljni su i skakači sa Starog mosta, koji, zahvaljujući turistima, zarade dobre dnevnice. Dok dvojica skakača prikupljaju donacije za skok na mostu i obali uz Neretvu, druga dvojica zagrijavaju se za skok u hladnu Neretvu.

Nedaleko od Starog mosta nalazi se motel Hana, čije nasmijano i raspoloženo osoblje očekuje rekordnu sezonu.

„Sezona je uveliko počela. Imamo goste sa svih kontinenta. Lijepo je vidjeti da zadovoljni napuštaju Mostar i sigurno da će se ponovo vratiti u BiH jer su doživjeli nezaboravne trenutke“, kaže radnica na recepciji.

Nova atrakcija Mostara je prvi panoramski točak u Hercegovini, visok 22 metra, a koji je za kratko vrijeme postao popularan među turistima. Ipak, ovog vikenda najveće gužve su u staroj jezgri, a samo rijetki su skupili hrabrost za vožnju panoramskim točkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije