Putovanje

Turska u žiži interesovanja, Istanbul bukiran

Turska u žiži interesovanja, Istanbul bukiran
Foto: Pixabay | Turska u žiži interesovanja, Istanbul bukiran

​Nakon razornih zemljotresa koji su u februaru pogodili jug Turske, mnogi su se zaptali da li je bezbjedno ove sezone ljetovati u toj zemlji.

Međutim, iako je strah opravadan, izgleda da srpski turisti ne razmišljaju na taj način, jer se ineteresovanje za aranžamane u Turskoj ne smanjuje.

Naš narod voli destinacije na koje je već navikao. Među njima je i Turska, bio zemljotres ili ne, ljetovanje većina ne bi odložila.

Građani Beograda imali su različite reakcije na pitanje da li bi putovali u ovu zemlju. Neki bi otputovali bez problema, a manjina strahuje.

Agencije uveliko zakazuju aranžmane za predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike. Istanbul je već bukiran, dok mjesta za ljetovanja u Turskoj, još uvijek ima.

Milan Vasić, direktor agencije Plan Turs ističe da se sve više ljudi interesuje za Tursku i dodaje da ne vjeruje da će situacija sa zemljotresima uticati na ljetnju sezonu, prenosi b92.

"Očekujemo da sezona bude jako dobra kao što je bila i prethodne godine" kaže Milan Vasić.

Iako su iz turističkih agencija očekivali da će cijene ljetnjih aranžmana biti niže, to se nije desilo. Cijene ljetovanja su na nivou prošlogodišnjih, sa ponekim izuzetkom gdje su cijene do 10 odsto više u odnosu na prethodnu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije