Putovanje

Pratite nas na Google news

U Budimpešti otvoren kafić inspirisan Harijem Poterom

U Budimpešti otvoren kafić inspirisan Harijem Poterom
Foto: N.N. | U Budimpešti otvoren prvi kafić inspirisan Harijem Poterom
N.N.

Ukoliko ste ljubitelj Harija Potera a još niste imali priliku da posjetite Hogvorts ne očajavajte, u Budimpešti je otvoren novi kafić čija je tematika čarobni svijet Hogvortsa.

“Ti si čarobnjak, Hari.” Ove su riječi mladom čarobnjaku Hariju Poteru promijenile život iz korijena, a nedugo poslije toga uputio se u Hogvorts školu čarobnjaštva, upoznao svoje najbolje prijatelje Rona i Hermionu i započeo svoju avanturu.

Brojni su fanovi, baš poput Harija Potera, od malena očekivali pismo iz Hogvortsa, a ako vam ga sova još uvek nije donela, ovaj nedavno otvoreni kafić u Budimpešti pružiće vam jednako dobro iskustvo.

Prvi kafić na temu Harija Potera u Budimpešti smjestio se u četvrti Óbuda pod nazivom “Leteća metla“, ili na mađarskom “Repülő Seprű“, a nudi sve ono o čemu ljubitelji mladog čarobnjaka sanjaju.

Kada uđete u ovaj čarobni kafić, prvo ćete primetiti ljude u uniformi Grifindora, a dok ispijate kafu, pivo ili neki od napitaka koji mijenjaju boju, primjetićete i različite ukrase koje ste mogli vidjeti i na filmovima: od odjeće, novina, zmajeva, sova, nestašnih vila, pa sve do čarobnog štapića Albusa Dambldora.

Simpatični kafić idealno je mjesto i za djecu i za odrasle jer, osim što možete naručiti fine napitke i specijalitete za jelo, ovdje se možete oprobati u različitim aktivnostima, poput izrade čarobnog štapića ili igranja metloboja.

Osim toga, kafić nudi i brojne društvene igre i kvizove, što će samo još više začiniti vaš boravak u njemu.

Kafić je trenutno, samo za jedan kratak period, otvoren od četvrtka do nedelje, od 12 do 21 sat, platiti se može samo gotovinom, a preporučuje se i da unapred rezervišete sto, kako bi bili sigurna da ćete pronaći mjesto.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije