Putovanje

U ovim gradovima je noćni provod najjeftiniji

U ovim gradovima je noćni provod najjeftiniji
Foto: Shutterstock | U ovim gradovima je noćni provod najjeftiniji

Gradovi poput Berlina, Buenos Airesa i Las Vegasa poznati su po svojoj živopisnoj noćnoj sceni, ali zabava na tim mjestima može biti "iscrpljujuća" za vaš novčanik.

Zato je agencija “Ski Vertigo“ istražila koji svjetski gradovi nude najpovoljniji noćni provod.

Koristeći zanimljivu metriku analize troškova tri piva, vožnje taksijem na udaljenost od 5 kilometara i obroka u “McDonaldsu“ u 183 velika grada, utvrdili su gdje je noćni provod najisplativiji.

Na prvom mjestu je Gvangdžou, grad koji je istorijsko poznat kao glavna polazna tačka Puta svile i ključna kineska trgovačka luka, ali također i grad s mnogo barova i klubova. Trošak tri piva, vožnje taksijem i obroka u McDonaldsu iznosi samo 8,52 evra. Kina ima još tri grada na istoj listi, a Šenzen i Peking također se nalaze među prvih 10, prenosi b92.

Indija također dobro prolazi. Gurgaon, grad jugozapadno od Nju Delhija, nalazi se na drugom mjestu s prosječnim troškom od 9,44 evra, Koimbatore je na četvrtom, a Kolkata na petom. Na trećem mjestu je Aleksandrija u Egiptu, s 9,53 evra.

Među deset najpovoljnijih destinacija za noćni život koje možete rezervirati u 2024. godini su: Ho Ši Min (Vijetnam - 10,04 €), Tunis (10,42 €) i Džakarta (11). 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije