Putovanje

U ovom gradu turistička atrakcija lov na vještice

U ovom gradu turistička atrakcija lov na vještice
Foto: Tanjug/AP | U ovom gradu turistička atrakcija lov na vještice

Ako želite da doživite nešto drugačije, da upoznate mala mjesta sa bogatom istorijom i impresivnim krajolikom, onda je region Islanda, Strandir, kao stvoren za vas, piše TU Magazine.

U ovom udaljenom dijelu Islanda u 17. vijeku pogubljeno više od 20 osoba zbog bavljenja magijom.

Holmavik je malo ribarsko mjesto koje se ugnijezdilo uz veliki fjord. To je najveći grad u regionu i savršeno mjesto za predah i planiranje avantura u Strandiru. Pored toga, to je i savršena baza za jednodnevne izlete, prenosi B92.

Holmavik je udaljen je od Rejkjavika oko tri sata vožnje kolima. Grad turistima nudi mnoge sadržaje, od brojnih kampova, veselog naroda do najukusnijih restorana. 

Okolne planine pružaju beskrajne mogućnosti za planinarenje, aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Turistima se posebno preporučuje jedan od najposjećenijih muzeja u tom dijelu zemlje. Galdrasafnið, ili muzej islandskog čarobnjaštva i vještičarenja. 

To je mjesto na kojem posjetioci mogu vidjeti zombije kako izlaze iz grobova, kao i ostale stvari u vezi sa vješticama i čarobnjacima, piše TU Magazine.

Izložba islandskog čarobnjaštva i vještičarenja kombinuje zanimljive istorijske činjenice o sumornim događajima sa lokalnim folklorom. 

Na dva sprata prostire se više od 20 različitih predmeta i replika koji posjetioce vode u jedan od najmračnijih dijelova islandske istorije, srednjovjekovni lov na vještice, što se smatra pravom turističkom atrakcijom u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije