Putovanje

"Unajmi Srbina" - u opancima i jeleku sa rakijom u ruci pokazuje ljepote Srbije

"Unajmi Srbina" - u opancima i jeleku sa rakijom u ruci pokazuje ljepote Srbije
Foto: Print Screen/Instagram/belgrade.insider | "Unajmi Srbina" - u opancima i jeleku sa rakijom u ruci pokazuje ljepote Srbije

Posao turističkog vodiča može biti prilično zanimljiv, ali jedan momak iz Srbije je tu profesiju podigao na novi nivo.

Željko Petrović, turiste iz inostranstva, dočekuje u srpskoj narodnoj nošnji, uz tradicionalno "pomaže Bog" i rakiju, a poslije ih upoznaje sa znamenitostima i istorijom Beograda i Srbije.

Svoju uslugu nazvao je "Unajmi Srbina" i za sada njegova kreativna ideja daje rezultat jer se njegovi gosti sa novim znanjima i iskustvima, i sa osmijehom na licu vraćaju kućama.

U opancima, jeleku i šajkači, sa rakijom u ruci, turistički vodič Željko Petrović priređuje nesvakidašnju dobrodošlicu za turiste, poslovne partnere, ljude iz dijaspore i sve ostale koji se odluče za doček na tradicionalan srpski način. Sa sloganom "Unajmi Srbina", Željko je brzo postao prepoznatljivo lice na turističkoj mapi Srbije, prenosi RTRS.

Brojke dovoljno govore za Željka. Obavio je oko 3000 tura, sa više od 50.000 gostiju iz preko 120 zemalja svijeta. Vodio ih je na Đerdap, Golubačku tvrđavu, Frušku goru, Taru, Zlatibor, Uvac, Mokru Goru i mnoga druga mjesta.

Јednostavno rečeno, ne postoji kontinent do kog Željko svojim radom nije pronio dobar glas o Srbiji, što ga čini jedinstvenim ambasadorom Srbije i srpskog naroda.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije