Putovanje

Vakcinacija otvara granice - 800 čarter letova sa "Nikole Tesle"

Vakcinacija otvara granice - 800 čarter letova sa "Nikole Tesle"
Foto: Tanjug/Arhiva | Vakcinacija otvara granice - 800 čarter letova sa "Nikole Tesle"
Tanjug

Tokom ljetne sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma "Nikola Tesla" za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Svi čeznemo za normalnim životom, bez strahova i bilo kakvih ograničenja. Bitka s virusom korona traje više od godinu dana, umorila nas je i niko nije pošteđen. Očekujem da masovna vakcinacija omogući otvaranje svih granica", rekao je Momirović.

Ministar je naveo da je sa aerodroma "Nikola Tesla" tokom ljetne sezone planirano polijetanje oko 800 čarter letova ka Turskoj - Antaliji, Bodrumu i Dalamanu, i ka Egiptu, gdje će se letjeti za Šarm el Šeik i Hurgadu.

Što se Grčke tiče, naveo je on, u planu su ostrva Krit, Rodos, Kefalonija, Zakintos, Krf i Skijatos.

Istakao je da se nada da epidemiološka situacija neće osujetiti ove planove i da će se aerodromi u sveijtu polako otvarati kako bude tekla masovna vakcinacija.

Momirović je kazao da je u planu otvaranje letova za Dubrovnik i Split, ali samo u tokom ljetne sezone.

"Za Kipar se već leti, a nešto veći broj letova biće oko vaskršnjih praznika. Potvrda o vakcinaciji je za Grčku sada uslov, ali verujem da će isti princip primenjivati i druge zemlje. Po svemu sudeći, moći će da se putuje, što ne znači da je dozvoljeno bilo kakvo opuštanje, već striktno poštovanje svih epidimioloških mera", zaključio je ministar Momirović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije