Putovanje

Zašto ne bi trebalo izuvati obuću tokom leta avionom?

Zašto ne bi trebalo izuvati obuću tokom leta avionom?
Foto: Pixabay | Zašto ne bi trebalo izuvati obuću tokom leta avionom?

​Iako mogu da zvuče smiješno, neka nepisana pravila su veoma bitna za bezbjednost tokom letenja.

Unos samo određenih potrepština u avion vrlo je precizno uređen, strogim pravilima, koja se primjenjuju primarno sa ciljem bezbjednosti i putnika i osoblja.

Postoje, takođe, i neka nepisana pravila kojih bi trebalo svi da se pridržavaju, kako bi let svima bio što udobniji i sigurniji, bez obzira koliko dugo da traje. Jedno od njih se tiče i nošenja, odnosno izuvanja cipela tokom leta. 

Zašto ne bi trebalo izuvati obuću za vrijeme leta?

Možda će vam zvučati čudno ili smiješno, ali u avionu nije preporučljivo izuvanje cipela. Zapravo nije da je zabranjeno, ali bi jednostavno to trebalo izbjegavati.

I ako ste pomislili da je to samo zbog lijepog vaspitanja, jer sigurno ne bi ni vama bilo prijatno da se širi neprijatan miris ako vaš saputnik možda odluči da izuje cipele, više je u pitanju bezbjednost.

Naime, ako uzmemo za primjer neku nepredviđenu situaciju do koje može da dođe tokom leta, a kada se zahtijeva hitna reakcija, putnik koji izuje svoje cipele sasvim sigurno neće imati adekvatnu reakciju. Tačnije, vrlo je vjerovatno da neće biti spreman da reaguje ako je u pitanju neki hitni slučaj.

Isto to se odnosi i na situaciju kada možda na prolazu ima nekih krhkotina, iz bilo kog razloga, putnik koji na nogama nema obuću, neće moći slobodno da hoda i slijedi uputstva stjuardesa.

Razmislite o ovome ako naredni put budete poželjeli da odmorite stopala tokom ljeta na ovakav način.

 

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije