Putovanje

Zbog zastarjelih stepenica zatvorene tri stanice metroa u Rimu

Zbog zastarjelih stepenica zatvorene tri stanice metroa u Rimu
Foto: YouTube/Ilustracija | Zbog zastarjelih stepenica zatvorene tri stanice metroa u Rimu

Tri stanice podzemlje željeznice u centru Rima danas su zatvorene zbog zastarjelih pokretnih stepenica.

Problem sa pokretnim stepenicama metroa posljednji je u nizu u "vječnom gradu" koji se već suočava sa kriznim situacijama sa odvozom smeća, rupama na putu i padanjem stabala.

U oktobru prošle godine u urušavanju pokretnih stepenica na rimskoj stanici Republika povrijeđene su 24 osobe. Stanica je i dalje zatvorena. Tokom proteklog mjeseca zatvorene su još dvije stanice.

Prema podacima iz Svjetskog metroa, Rim u poređenju sa ostalim evropskim gradovima ima najmanju podzemnu mrežu od samo 61 kilometra. Poređenja radi, u Madridu je mreža duga 293 kilometara, a u Londonu 402 kilometra.

Zvaničnici Službi javnog saobraćaja ističu da pokušavaju da poboljšaju bezbjednost pokretnih stepenica, ali problem predstavlja i to što su urađene po narudžbi što dodatno otežava nabavku rezervnih dijelova.

Gradske vlasti su raskinule ugovor sa kompanijom zaduženom za održavanje stepenica zbog čega su angažovani novi tehničari.

Rimsko gradsko saobraćajno preduzeće "ATAC" izrazilo je nadu da će stanica koja se nalazi pored čuvenih španskih stepenica biti otvorena prije Uskršnjih praznika, ali nije određen datum za ostale dvije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije