Putovanje

Život je putovanje

Život je putovanje
Foto: N.N. | Život je putovanje

Sada kada nam je ljeto napokon stiglo, pravo je vrijeme da krenemo razmišljati o ljetnom odmoru, odabiru lokacije i željene destinacije. Pored odabira lokacija i kvalitetnog planiranja odmora, svakako da je izuzetno bitno poduzeti sve neophodne mjere predostrožnosti kako se ljetni odmor nebi pretvorio u ljetnu noćnu moru i umjesto lijepih ostavio samo ružne uspomene.

Za sve one koji ovo namjeravaju da do odabrane destinacije putuju automobilom, smatramo da su sigurnost na cesti, tokom putovanja, te uštede na gorivu i svemu što putovanje donosi izuzetno bitni elementi.

Svi smo svjesni da neugodnosti koje može izazvati, često potpuno banalan kvar na automobilu tokom putovanja mogu biti izuzetno velike ukoliko vlasnik (vozač) prije putovanja ne „ predvidi“ takvu mogućnost.

Sinonim za pomoć i prijatelja na cesti više od sedamdeset  godina je BIHAMK, odnosno Bosansko-hercegovački auto moto klub, koji nakon poziva na jedinstveni broj 1282 obezbjeđuje pomoć sa mehaničarima i posebnim vozilima osposobljenim za popravak kvara na licu mjesta, ali i sa kvalitetnom mrežom saradnika pokrivaju teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, a preko partnerstva sa srodnim organizacijama u drugim zemljama, i čitavu Evropu.

BIHAMK pruža pomoć  svim motorizovanim građanima, ali svakako puno isplativija i praktičnija opcija je biti član najveće udruge motorizovanih građana u BiH, kroz odabir članskog paketa koji najviše pogoduje vašim potrebama i zahtjevima tokom cijele godine.

Članska kartica sa sobom donosi niz pogodnosti od kojih je osnovna pomoć na cesti u BiH, ali i  zemljama u regionu (Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija  i  Srbija) - što je posebno atraktivna pogodnost kada se ima na umu da su početne cijene bilo koje vrste pomoći na cesti u ovim zemljama minimalno 140 eura.

Kada putujete zemljama kontinentalne Evrope, PLUS paket obezbjeđuje kompletnu uslugu pomoći na cesti (početna komercijalna cijena ove vrste usluga u zemljama EU je minimalno 150 eura). CLASSIC  i PLUS članski paketi osiguravaju refundaciju troškova za zamjensko vozilo ili smještaj u slučaju potrebe, kao i povrat novca za eventualne medicinske troškove što je novi benefit članstva.

Članska iskaznica BIHAMK-a, medjutim donosi još pogodnosti – od kojih je najatraktivnija svakako kupovina goriva uz popust od 5 feninga po jednom litru na benzinskim pumpama HIFA grupacije. Na ovaj način, prosječan potrošač koji je ujedno i član može uštedjeti čak i do 2 rezervoara goriva!

Učlanjenje je moguće na preko 700 lokacija širom cijele Bosne i Hercegovine kao i preko www.bihamk.ba gdje se nalaze sve potrebne informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije